Life Γεύσεις Γυναίκα

Misty Copeland: Η διατροφή της μπαλαρίνας, που έχει «κατακτήσει» τον κόσμο

Ακούστε το άρθρο

Η Misty Copeland αποτελεί μία από τις γνωστές μπαλαρίνες της εποχής μας, με τη μία της επιτυχία να διαδέχεται την άλλη. Είναι η πρώτη Αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στην ιστορία του American Ballet Theatre, ενώ μετά τον Μπαρίσνικοφ είναι και η πρώτη χορεύτρια που έχει γίνει ποπ είδωλο στην Αμερική και προέρχεται από τον χώρο του κλασικού μπαλέτου. Πριν μερικά χρόνια έγινε ευρέως γνωστή, καθώς ήταν το πρόσωπο της Estée Lauder.

Παρά το σμιλεμένο της σώμα, η Misty δεν κάνει υπερβολές όσον αφορά τη διατροφή της. «Τι βάζω στο σώμα μου είναι απίστευτα σημαντικό για εμένα και τα λαχανικά είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που τρώω και με κάνει να νιώθω δυνατή και γεμάτη ενέργεια», λέει σε συνέντευξή της. Όπως αποκάλυψε, το καθημερινό της διαιτολόγιο δεν είναι ιδιαίτερα… ενδιαφέρον! Τρώει χυλό βρώμης, φρούτα ή γιαούρτι για πρωινό και έτσι ξεκινά δυναμικά την ημέρα της με γεμάτο στομάχι, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μεσημέρι τρώει το πολύ μια σαλάτα ή σούσι, ενώ μαζί της έχει πάντα υγιεινά σνακ, όπως μπάρες ενέργειας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Όταν γυρίζει στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και μπορεί να μαγειρέψει, τότε είναι που τρώει το πιο μεγάλο και χορταστικό γεύμα της μέρας. «Ψάρι. Πίτσα. Ωραία φαγητά. Και φυσικά, νερό. Πολύ νερό», λέει. «Σάς είπα ότι δεν ήταν ενδιαφέρον!». Μπορεί η καθημερινή της διατροφή να είναι κάπως… βαρετή, αλλά όπως αποκαλύψε όμως φτιάχνει και τέλειο mac n cheese!

Πηγή: marieclaire 

Όλη η επικαιρότητα