Ελλάδα

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Συγκλονίζει πριν τη δίκη για τη δολοφονία της κόρης της – «Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Μάκου σε δηλώσεις της στη Real News, συγκλονίζει, ενώ ζητάει να τιμωρηθεί ο δράστης με ισόβια που θα είναι ισόβια, όπως χαρακτηριστικά λέει.
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη έχει παραπεμφθεί ο δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο καθώς, όπως είχε δηλώσει και ο δικηγόρος της οικογένειας, οι Αρχές απέρριψαν την αιτιολογία ότι είναι ψυχικά ασθενής.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Μάκου σε δηλώσεις της στη Real News, συγκλονίζει, ενώ ζητάει να τιμωρηθεί ο δράστης με ισόβια που θα είναι ισόβια, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Θυμίζουμε ότι η Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε από τον φίλο της στις 13 Ιουλίου του 2021, ενώ έκαναν διακοπές στη Φολέγανδρο.

«Προκλητική στάση»

«Πόσο προκλητική είναι η στάση του δολοφόνου να συνεχίζει να δολοφονεί τη Γαρυφαλλιά μας, ισχυριζόμενος ψυχικό νόσημα; Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη δολοφονία της, δεν έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του από το δικαστήριο. Δεν πάσχει από τίποτα. Κανένα ψυχικό νόσημα, κανένα ελαφρυντικό. Στο άκουσμα των πραγματογνωμοσυνών αισθανθήκαμε μια ανακούφιση. Ανακούφιση πως θα δικαστεί και θα γίνει το πρώτο βήμα προς τα ισόβια. Δικαίωση, όχι, δεν θα αισθανθούμε ακόμα. Ίσως και ποτέ, γιατί η μόνη δικαίωση είναι να γυρίσει πίσω η Γαρυφαλλιά μας» λέει η Αλεξάνδρα Μάκου.

«Ένα αίσθημα δικαίωσης θα είναι για εμάς να μη βγει ποτέ από τη φυλακή και τα ισόβια να είναι ισόβια. Και όταν θα σταθώ απέναντί του στο δικαστήριο, δεν ξέρω πώς θα αντέξω να μη γίνω ένα αγρίμι, που θα θέλει να τον κατασπαράξει», τονίζει η η κ. Μάκου.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Θα τιμήσω την κόρη μου και θα σταθώ εκεί με σθένος, μέχρι να ακούσω… ένοχος και ισόβια. Πραγματικά, δεν ξέρω πώς ο πατέρας και τα αδέλφια της θα αντέξουν να τον ακούν και να τον βλέπουν. Όλοι μαζί θα είμαστε εκεί, μπροστά του. Μπροστά σε αυτόν τον κτηνάνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή της Γαρυφαλλιάς μας. Και ένα μόνο ξέρω, πως η ψυχή μας θα σπαρταράει από τον πόνο και την οργή μας».

Όλη η επικαιρότητα