Κόσμος

Μητέρα γέννησε τα παιδιά άλλων ζευγαριών, εξαιτίας λάθους της κλινικής γονιμότητας

Ακούστε το άρθρο

Μήνυση σε μια κλινική γονιμότητας έκανε ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, αφού η γυναίκα γέννησε δύο αγοράκια, τα οποία, όμως, εξαιτίας κάποιου μπερδέματος, ανήκαν σε άλλους γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα, που είναι ασιατική καταγωγής, γέννησε δύο μωρά που δεν είχαν καμία γενετική σχέση μαζί τους. Έπειτα από εξετάσεις DNA, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά όχι απλά δεν ήταν δικά τους, αλλά δεν είχαν συγγενική σχέση ούτε και μεταξύ τους, και ανήκαν σε δύο άλλα ζευγάρια, τα οποία ήταν επίσης πελάτες της ίδιας κλινικής.

Τότε, το ζευγάρι, η γυναίκα του οποίου γέννησε τα μωρά, υποχρεώθηκε να τα δώσει στους πραγματικούς τους γονείς.

Η μήνυση στρέφεται εναντίον της κλινικής CHA Fertility στο Λος Άντζελες και των δύο συνιδιοκτητών και διευθυντών της.

Το ζευγάρι, το οποίο αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του, παντρεύτηκε το 2012 και προσπαθούσε αρκετό καιρό να αποκτήσει παιδί. Όταν οι προσπάθειές τους απέτυχαν, αποφάσισαν να στραφούν στην μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης και σύμφωνα με την μήνυση, είχαν δαπανήσει πολλά χρήματα για το σκοπό αυτό (περισσότερα από 100.000 δολάρια).

Στις αρχές του 2018 η κλινική συνέλλεξε σπέρμα και αυγά του ζευγαριού και σχημάτισε πέντε έμβρυα, τέσσερα εκ των οποίων ήταν γένους θηλυκού. Η πρώτη απόπειρα γονιμοποίησης απέτυχε. Δοκίμασαν ξανά και ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι η γυναίκα ήταν έγκυος σε δίδυμα. Ωστόσο, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν το υπερηχογράφημα έδειξε ότι τα δίδυμα ήταν αγόρια.

Μάλιστα, όταν ρώτησαν τους υπεύθυνους της κλινικής σχετικά με αυτό, εκείνοι τους καθησύχασαν, λέγοντάς τους ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν ανακριβή.

Όταν η γυναίκα γέννησε στις 30 Μαρτίου, το ζευγάρι σοκαρίστηκε βλέποντας ότι τα δίδυμα δεν τους έμοιαζαν καθόλου γενετικά.

Μάλιστα, ακόμα δεν γνωρίζουν τι απέγιναν  τα δύο γονιμοποιημένα ωάρια που επρόκειτο να εμφυτευθούν στην γυναίκα.

Οι ίδιοι κατέθεσαν μήνυση στις αρχές του μήνα, στην οποία υποστηρίζουν ότι υπέστησαν φυσικό και συναισθηματικό τραύμα  και κατηγορούν τους υπεύθυνους μεταξύ άλλων για αδιαφορία.

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα