Πολιτική

Μητσοτάκης: Ακόμη 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί από σήμερα στους δρόμους

Ακούστε το άρθρο

«Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του – «Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς» είχε πει στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς, κάτι που αποτέλεσε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας. Σήμερα, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς που πλέον βρίσκονται στους δρόμους. Δίπλα στους πολίτες», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σε φωτογραφία με άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και το μήνυμα «Σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς. Το είπαμε. Το κάναμε».

«Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς»

Η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση και εμπέδωση της ασφάλειας. Ήδη, η ορκωμοσία των 1.500 αστυνομικών αυτήν την περίοδο είχε προαναγγελθεί και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε εξηγήσει ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι περιπολίες στις γειτονιές και να νιώθουν οι πολίτες την προστασία των αστυνομικών.

«Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάπου στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ώρου βάσεως. Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει τελείωσε», είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποτελεί από τις πλέον προβεβλημένες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος του 2019, ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Μαρκόπουλο, όπου είχε δώσει το παρών στην παρουσίαση της νέας ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ., βλέποντας από κοντά την προετοιμασία των ειδικών φρουρών.

Όλη η επικαιρότητα