Ελλάδα Πολιτική

Μητσοτάκης: Κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων

Ακούστε το άρθρο

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την Παιδεία και δήλωσε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά». 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος τόνισε ότι οι φοιτητές σέβονται τους χώρους του ιδρύματος γιατί αισθάνονται δικό τους το Πανεπιστήμιο. 

Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα, ο κ. Κουρέτας υποστήριξε ότι με το νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση αυτά θα κλείσουν.

Κοινή πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κουρέτα είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας καθώς και η ανάπτυξη συμβάσεων ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες προκειμένου να μπορούν οι σχολές να στηρίζονται σε δικά τους έσοδα και όχι μόνο σε ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης υποβλήθηκε σε αιματολογική εξέταση που ανιχνεύει τα ενδογενή αντιοξειδωτικά του οργανισμού προκειμένου οι διαιτολόγοι να συστήνουν στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις.

Αργότερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και συμμετείχε στο 37ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων, το οποίο ήταν αφιερωμένο «στη γενιά των νέων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν».

«Αποτελείτε πραγματικά ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού. Ξεχωρίσατε μέσα από το πέρασμα του χρόνου για την εργατικότητά σας, για την θέλησή σας. Προκόψατε και δημιουργήσατε […] Οι παλαιότερες γενιές Σαρακατσαναίων, αντιμετώπιζαν τις μεγάλες δυσκολίες του νομά κτηνοτρόφου με δύναμη και σταθερότητα. Αυτές οι αρετές αποτυπώνονται στα έθιμά σας, στην παράδοσή σας που με τόσο σεβασμό κρατάτε, σήμερα, ζωντανή. Και δεν σας κρύβω ότι τις αρετές αυτές, τη δύναμη, τη σταθερότητα, τις θαυμάζω» δήλωσε.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό» τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα