Πολιτική

Μητσοτάκης προς Φον ντερ Λάιεν: Να ταξιδεύουν μόνο με τρίτη δόση οι άνω των 60

Το μέτρο που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και μερικές μέρες προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση να γίνει υποχρεωτική η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και μόνο με αυτή να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε..

Το μέτρο που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και μερικές μέρες προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν. Με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος για να ισχύει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών ώστε να ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προτείνω λοιπόν, η τρίτη δόση να αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν να ταξιδεύουνμε ασφάλεια οι πολίτες άνω των 60 ετών στην ΕΕ. Αυτό, πρέπει να αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αποδείχθηκε μια συλλογική επιτυχία που βοήθησε έτσι ώστε να επανέλθουν οι ασφαλείς μετακινήσεις από χώρα σε χώρα», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Και προσθέτει: «Πιστεύω, ότι αν οριστεί ως υποχρεωτική η τρίτη δόση για την χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην μάχη που δίνουμε ενάντια στην πανδημία και σας ζητώ ευγενικά να σκεφτείτε και να συζητήσετε την πρόταση αυτή με τις άλλες χώρες μέλη».

Όλη η επικαιρότητα