WEB tv Αχαϊα Ηλεία

ΜΟΔ Πατρών: Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία του Κώστα Τσάχαλου στο Καπελέτο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου του 2021...
Ακούστε το άρθρο

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 10/10/2022, η δίκη για την άγρια δολοφονία του 59χρονου ταξιτζή Κώστα Τσάχαλου στο Καπελέτο Ηλείας, που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου του 2021.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου του 2021 από τους αστυνομικούς της Ήλιδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της κλοπής.

Η δίκη ξεκίνησε προχθές το πρωί με την κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια έγινε ο διορισμός συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η οποία ζήτησε από το Δικαστήριο προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και έτσι η συνεδρίαση διεκόπη για τη Δευτέρα.

Ο κατηγορούμενος, από την έναρξη της διαδικασίας απευθυνόμενος προς το δικαστήριο δήλωνε συνεχώς πως είναι αθώος.

Το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου είχαν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό από 30 κάμερες ασφαλείας, σπιτιών και επιχειρήσεων, όπου έδειχναν το φερόμενο ως δράστη να κινείται από το σπίτι του, στο σπίτι του Κώστα Τσάχαλου και αντίστροφα, χρησιμοποιώντας το λευκό μηχανάκι του.

Το καρεκλοπόδαρο δε, που έλειπε από την σπασμένη καρέκλα του σπιτιού του 47χρονου, βρέθηκε παρατημένο και ματωμένο λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς με μια βαλίτσα στο χέρι και κατά τον έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα και έτσι τον προσήγαγαν.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του, όπου βρέθηκε η σπασμένη καρέκλα που της έλειπε το ένα «πόδι», τα παπούτσια που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος και σε ένα από αυτά βρέθηκε το εντύπωμα που προσομοίαζε σχεδόν απόλυτα με εντύπωμα που ανευρέθηκε στον χωματόδρομο, καθώς και μερικά χαρτονομίσματα και κέρματα δραχμής, τα οποία άνηκαν στο θύμα, όπως επιβεβαίωσαν και οι συγγενείς του Κώστα Τσάχαλου. Επίσης, στο σπίτι βρέθηκε κλειδωμένο και το λευκό μηχανάκι που οδηγούσε.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 47χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν 28 συλλεκτικά χαρτονομίσματα που αποτυπώνουν την ελληνική δραχμή, 86 συλλεκτικά κέρματα δραχμών, 21 συλλεκτικά νομίσματα αλλοδαπών αρχών (Γερμανίας, Ολλανδίας, Καναδά, Γαλλίας, Ιταλίας) 195 ευρώ σε χαρτονομίσματα, μια κάρτα sim, ένα στέλεχος κάρτας sim και μία ζελατίνα αναγράφουσα τον αριθμό κλήσης.

Επιπλέον, από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, προέκυψε ότι τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου, ο ίδιος δράστης, χωρίς να γίνει αντιληπτός είχε εισέλθει εντός της οικίας του θύματος, αφαιρώντας από το υπνοδωμάτιο του ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, ο 47χρονος ήταν γνώριμος των αρχών, αφού παλαιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Πηγή: Pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα