Αχαϊα Ηλεία

ΜΟΔ Πύργου: Πλημμεληματικές ποινές για τους πυροβολισμούς στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου τρεις Έλληνες, ηλικίας 55, 39 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την υπόθεση πυροβολισμών εις βάρος δύο ανηλίκων Ρουμάνων έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα το βράδυ της 31ης Μαΐου του 2018.

Ο 55χρονος, ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, μετατρέψιμη σε 5 ευρώ τη μέρα και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο  37χρονος και ο 39χρονος κατηγορούνταν ότι τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του 55χρονου, καταδίωξαν τους ανήλικους Ρουμάνους έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 15χρονου, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος Πατρών και συνήγορος υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων, Χρήστος Τσόλκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του στην εφ. «Πατρίς» για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Το δικαστήριο τοποθέτησε την υπόθεση στην πραγματική της διάσταση, δεχόμενο ότι δεν υπήρχε καμία ανθρωποκτόνος πρόθεση», ανέφερε.

Όλη η επικαιρότητα