Ηλεία Υγεία

Μονάδα ΟΚΑΝΑ στον Πύργο: «Κολλάει» σε μια υπογραφή

Στην υπογραφή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, φαίνεται ότι «κολλάει» η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, αφού είναι το μόνο που απομένει για την επαναπροκήρυξη της θέσης του ψυχιάτρου. Κάτι που ο Οργανισμός «περιμένει» από τον περασμένο Αύγουστο.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση της Ψυχιάτρου – στις αρχές Αυγούστου – που είχε προσληφθεί στη Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, ανέστειλε την έναρξη λειτουργία της, που είχε προγραμματιστεί από τον Οργανισμό για την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Οργανισμού, να «τρέξουν» οι διαδικασίες επαναπροκήρυξης της θέσης, ώστε να μη χαθεί άλλος «πολύτιμος» χρόνος, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα…

Σε αναμονή οι ασθενείς

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας του Πύργου, θα ξεκινούσε και η εξυπηρέτηση των ασθενών της Ηλείας (και κάποιων από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά) που μέχρι τώρα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα για την θεραπεία τους. Οι αντοχές και η υπομονή τους, όμως, φαίνεται πως εξαντλούνται, αφού όπως εκμυστηρεύονται στην εφημ. «Πατρίς» είναι αδύνατο να μεταβαίνουν δυο και τρεις φορές στην Πάτρα για τη θεραπεία τους, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές να αναγκάζονται να πληρώνουν 15 και 20 ευρώ στη «μαύρη αγορά» για ένα χάπι, «ώστε να σταθούν στα πόδια τους», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Η υπογραφή

Ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, εξήγησε πως, ο Οργανισμός είναι καθόλα έτοιμος, και το μόνο που απομένει, έχοντας μάλιστα λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει εντός των ημερών, είναι η υπογραφή του Υπουργού. «Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι Ψυχιάτροι, στην προκήρυξη έχουμε διευρύνει την ειδικότητα και για Γενικό Γιατρό ή Παθολόγο, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση και να προχωρήσουν το δυνατό συντομότερα οι διαδικασίες για την πρόσληψη. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν έχουμε την υπογραφή του Υπουργού Υγείας για να προχωρήσει η προκήρυξη», εξηγεί ο κ.Καφετζόπουλος. Σημείωσε μάλιστα πως, σε περίπτωση που, η πολυπόθητη υπογραφή δεν έρθει στις αμέσως επόμενες ημέρες – σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν από την πλευρά στελεχών του Υπουργείου – εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής μετακίνησης γιατρού από τον ΟΚΑΝΑ της Πάτρας, για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα, προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία της η Μονάδα, στην οποία είναι όλα έτοιμα.

Όλη η επικαιρότητα