Χωρίς κατηγορία

Μονάδα ΟΚΑΝΑ στον Πύργο – Θέμα χρόνου η έναρξη λειτουργίας της

Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο φαίνεται ότι η βρίσκεται πια η έναρξη λειτουργίας της Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργου, με τον Ψυχίατρο – τον μοναδικό που εκδήλωσε ενδιαφέρον στην προκήρυξη πρόσληψης του Οργανισμού – να υπογράφει την πρόσληψή του εντός των ημερών.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση της Ψυχιάτρου – στις αρχές  του περασμένου Αυγούστου – που είχε προσληφθεί στη Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, ανέστειλε την έναρξη λειτουργία της, που είχε προγραμματιστεί από τον Οργανισμό για τον ίδιο μήνα. Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Οργανισμού, να «τρέξουν» οι διαδικασίες επαναπροκήρυξης της θέσης, ώστε να μη χαθεί άλλος «πολύτιμος» χρόνος, τελικά η προκήρυξη «βγήκε» στις αρχές Δεκεμβρίου.

Θέμα χρόνου

Μετά τη εκδήλωση ενδιαφέροντος από Ψυχίατρο της περιοχής, η λειτουργία της Μονάδας, μπαίνει στην τελική ευθεία. Αμέσως μετά την υπογραφή της πρόσληψης, ο Ψυχίατρος θα μεταβεί στην Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ρίο για εκπαίδευση (σ.σ δυο ή τρεις εβδομάδες) και αμέσως μετά θα  ξεκινήσει η λειτουργία της.

Με 93 νέες αιτήσεις

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας θα ξεκινήσει και η εξυπηρέτηση των ασθενών της Ηλείας (και κάποιων από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά) που μέχρι τώρα είναι μεταβαίνουν στην Πάτρα για την θεραπεία τους. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει – με σειρά προτεραιότητας – η εξέταση των 93 νέων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη Μονάδα από τον αρμόδιο γιατρό και η ενσωμάτωσή τους στο Πρόγραμμα της Θεραπευτικής Μονάδας.

Όλη η επικαιρότητα