Ηλεία

Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Γ.Ν. Κρεστένων: Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση

Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση φαίνεται ότι βρίσκεται το έργο δημιουργίας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που θα στεγαστεί σε τμήματα του Γ.Ν – Κ.Υ Κρεστένων. Ήταν ένα μεγάλο «στοίχημα» της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, που γίνεται πράξη.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, παραλήφθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της μετατροπής τμήματος του Γ.Ν – Κ.Υ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. «Ολοκληρώσαμε την ¨ωρίμανση¨ του έργου, η οποία περιλαμβάνει την έγκριση σκοπιμότητας (Μάρτιος 2018), τη μελέτη εφαρμογής, η οποία παρελήφθη τον Ιούνιο, και τη σύνταξη των τευχών», εξηγεί ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Στην παρούσα φάση, εκκρεμεί το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2019) για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ωστόσο, έχει υπάρξει συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την υλοποίηση του έργου όταν διασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης.

Οι παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις συνολικού προϋπολογισμού 644800 ευρώ.

Στον 1ο όροφο και σε επιφάνεια 546,15 τμ2 θα αναπτυχθεί ο «πυρήνας» της Μονάδας και στο Ισόγειο και σε επιφάνεια 201,09 τμ2 βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Η συγκεκριμένη Μονάδα θα φιλοξενεί 15 ψυχογηριατρικούς ασθενείς και θα υποστηρίζεται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα 18 ατόμων. Η δημιουργία της εντάσσεται στα πλαίσια της προαγωγής της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας των ασθενών και θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου ψυχιατρικών υπηρεσιών. «Παράλληλα ζωντανεύουμε ένα κτίριο άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγειονομική ιστορία του νομού χωρίς να ακυρώνουμε τη σημερινή του λειτουργία, η οποία είναι προσανατολισμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.Διαμαντόπουλος, εκφράζοντας την βεβαιότητα, ότι, τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου θα συνδράμουν αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου.

Όλη η επικαιρότητα