Ηλεία Πολιτισμός

Μοναδική έκθεση ζωγραφικής στους Κρουνούς!

Ακούστε το άρθρο

Έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου στους Κρουνούς (Ρίσοβο) του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κατά την οποία θα παρουσιαστούν περίπου 20 με 22 πίνακες του Ελβετού καλλιτέχνη Χανς Ρούντολφ Στάινινγκερ (Hans Rudolf Steininger).

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πολιτιστική Γωνιά Κολωνάκι που δημιούργησε με δικά του έξοδα ο ομογενής από την Αυστρία, Ανδρέας Κοπτερίδης, ο οποίος κατοικεί στους Κρουνούς από το 1995.

Μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Κοπτερίδης τόνισε ότι η ιδέα γεννήθηκε με στόχο να δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού, τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν εκθέτες και επισκέπτες δίχως κόστος. «Θέλουμε να προσεγγίσουμε όλους τους καλλιτέχνες όλων των μορφών που θα μπορούν να δείξουν τα έργα τους. Κάθε πολίτης είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στα διάφορα μέρη και σε πελάγη ευτυχίας και φαντασίας. Είναι ένα μικρό μέρος για την τέχνη, τη βιοτεχνία και για δωρεάν εκδηλώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κοπτερίδης.

Όπως είπε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Κοπτερίδης, πρωτοεπισκέφθηκε τους Κρουνούς το 1971 σε ηλικία 22 ετών ως τουρίστας και μαγεύτηκε από την τοποθεσία, κάτι που τον οδήγησε στο να εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και 22 χρόνια.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 5μ.μ. ενώ ήδη έχει εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχει μουσικά ο νεαρός κιθαρίστας Κλεομένης Κωλέττης.

Όλη η επικαιρότητα