Ηλεία Πολιτισμός

Μοναδική πρεμιέρα για την Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας ‘Ερασιτέχνες’: Το ‘Παραμύθια και… αλήθειες’ επί σκηνής

Ακούστε το άρθρο

Μαγικές στιγμές χαρίζει απλόχερα σε μικρούς και μεγάλους η Θεατρική Ομάδα ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ στην Αμαλιάδα, που έκανε τον ντεμπούτο της για την φετινή σεζόν με την παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθια και… αλήθειες!».

Πιστή στο ραντεβού της η Ομάδα δεν ξεχνά τα παιδιά και φέτος αποφάσισε να τα ταξιδέψει σε γνωστούς παραμυθένιους δρόμους, αναζητώντας ωστόσο εκείνη την αλήθεια που πολλές φορές παραμένει κρυμμένη πίσω από το ‘Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα’.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο και πρόκειται για ένα έργο που είναι βασισμένο στα παραμύθια της Μαρίνας Γιώτη ‘Σκουφοκοκκινίτσα’ και ‘Δυο φορές και ένα καιρό ήταν η Σταχτοπούτα’.

*ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ 

Και η άλλη όψη

Μικροί και μεγάλοι, γιατί μην ξεχνάμε οι παραστάσεις αυτές απευθύνονται και στα ‘μεγάλα παιδιά’, είδαν επί σκηνής δύο γνωστά και αγαπημένα παραμύθια, εκείνα της Κοκκινοσκουφίτσας και της Σταχτοπούτας, αλλά με μία διαφορετική εκδοχή.

Μέσα από το ονειρικό ταξίδι που χάρισε το μαγικό σκηνικό και τα εξαιρετικά κοστούμια, οι ηθοποιοί έδωσαν μία άλλη διάσταση στις γνωστές ιστορίες και έδειξαν σε μικρούς και μεγάλους ότι στην ζωή δεν υπάρχει μόνο μία όψη. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, όπου καθοριστικός παράγοντας δεν είναι οι καλογραμμένες ιστορίες με το αίσιο τέλος που δίνει ο παραμυθάς αλλά είναι εκείνες οι ιστορίες που διαμορφώνει ο καθένας ξεχωριστά και βάζει την δική του προσωπική γραφή στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα εστίασε στο να πλησιάσει την ψυχή του κάθε μικρού και μεγάλη θεατή, που εκτός από διασκέδαση φεύγοντας είχε πάρει μαζί του και ξεχωριστά μηνύματα.

Οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πραγματικά κέρδισαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι: Αργυρώ Αντωνοπούλου, Ευτυχία Κυβρακίδου- Γιαννακοπούλου,  Διονύσης Κομποστιώτης,  Ηλίας Καπετανάκος, Ναντίν Αλ Ιμάντι,  Ελένη Κορδαλή,  Γιάννα Γούναρη,  Κωνσταντίνα Κλάδη,  Αγγελική Κουνέλη,  Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κώνστας, Νάσια Ραυτοπούλου,  Ιωάννα Μωραϊτη,  Διονυσία Γιαννοπούλου, Δημήτρης Κομποστιώτης,  Ρένα Πολλάτου- Παπαδοπούλου,  Ράνια Βασιλάτου- Γεωργακοπούλου και οι μικροί,  Βασίλης Αδαμόπουλος, Νίκο Κορδαλή και Γιώργος Κορδαλής, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Ελένη Σκορδίλη.

Η παράσταση ξεκίνησε δυνατά το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε και χθες, ενώ σήμερα παρουσιάζεται στις 11 το πρωί. Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 8:15 το βράδυ, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 8:15 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα