Κόσμος

«Μονομαχία» Μέι-Κόρμπιν και στο… Twitter

Ακούστε το άρθρο

Εκπαίδευση, συντάξεις, τρομοκρατία και… Brexit τα θέματα που κυριάρχησαν στα τιτιβίσματα των δύο πολιτικών αντιπάλων

Μπορεί η ουσιαστική μάχη των βρετανικών εκλογών να δίνεται σήμερα στις κάλπες, ωστόσο μια άλλου είδους μονομαχία διεξάγεται από το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους επικεφαλούς των δύο αντίπαλων των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία: την Τερέζα Μέι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η αρχηγός των Τόρις αποφάσισε το τελευταίο 24ωρο πριν τις εκλογές να εστιάσει στο σημείο-κλειδί της εκστρατείας της, που δεν είναι άλλο από την υπόσχεσή της για την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα της στο πλαίσιο του Brexit. 

«Ψηφίζω με περηφάνια για μια ισχυρότερη Βρετανία, ψηφίζω με περηφάνια Συντηρητικούς», το σύνθημα που ανάρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter η επικεφαλής των Τόρις, συμπληρώνοντας σε επόμενη ανάρτησή της ότι η ψήφος στο κόμμα της θα εξασφαλίσει «μια ισχυρότερη οικονομία και ένα πιο λαμπρό μέλλον για τη Βρετανία».

Νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία που έδειχνε την ίδια να ψηφίζει στο εκλογικό κέντρο με τον σύζυγό της και είχε προτρέψει τους Βρετανούς να την στηρίξουν «εάν πιστεύουν στη Βρετανία και πιστεύουν ότι οι καλύτερες μέρες βρίσκονται στο μέλλον».

Δείτε παρακάτω τις σχετικές αναρτήσεις της Μέι

Αρκετά πιο μαχητικός – και δραστήριος – ήταν σήμερα ο λογαριασμός Twitter του Τζέρεμι Κόρμπιν, με τον επικεφαλής των Εργατικών να εστιάζει στα δικά του «όπλα», δηλαδή τις συντάξεις, την δωρεάν εκπαίδευση, τα δικαιώματα των γκέι και την ενίσχυση των αδύναμων στρωμάτων.

Δεν έλειψαν όμως και «μπηχτές» στην Μέι για τις περικοπές που είχε κάνει στις δαπάνες των αστυνομικών δυνάμεων όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών. Η Μέι έχει δεχθεί σφοδρότατη κριτική για εκείνη την κίνησή της, δεδομένης της σημερινής επικίνδυνης κατάστασης στο ΗΒ, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα