Media

Μοντέλο καταγγέλλει: ‘Φωτογράφος ζήτησε να φτύνω το στήθος μου’

Ακούστε το άρθρο

Δέκα γνωστά μοντέλα αποκάλυψαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεις που έχουν δεχθεί από επαγγελματίες στον χώρο της μόδας

Σε ένα σύντομο βίντεο που γύρισαν για τις ανάγκες του περιοδικού Harper’s Bazaar, σε συνεργασία με την οργάνωση “Model Alliance” που προωθεί μια εκστρατεία προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των μοντέλων, οι νεαρές γυναίκες επεσήμαναν ότι σε όλες τους έχει ζητηθεί από διαφορετικούς συντελεστές να γδυθούν χωρίς αυτό να προκύπτει από το concept του πρότζεκτ, στο οποίο δούλευαν, ενώ αρκετές έχουν υποστεί και σωματική κακοποίηση.

Μία από τις γυναίκες, η Elliot Sailors, η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη εξιστόρησε την εμπειρία που είχε με έναν επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος της ζήτησε να κάνει αρκετές υποτιμητικές “χάρες”, στις οποίες δεν συμφωνούσε η ίδια. Εκείνη κατέρρευσε, ξέσπασε σε κλάματα κι εκείνος, όπως τονίζει η Sailors, συνέχισε να τη φωτογραφίζει.

«Ήθελα να αισθανθώ σέξι και ενδιαφέρουσα και ήθελα να κάνω κινήσεις που θα με έκαναν να φανώ έτσι, αλλά (μαζί του) δεν ήθελα να τα κάνω τότε» είπε η Sailors. «Μου ζήτησε να φτύνω το στήθος μου και να κάνω άλλα πράγματα που πραγματικά δεν ήθελα. Άρχισα να κάνω κάποια από αυτά που ήθελε και στη συνέχεια τρομοκρατήθηκα κι άρχισα να κλαίω. Εκείνος συνέχισε να με τραβάει φωτογραφίες ακόμα και όταν έκλαιγα» συνέχισε.

#tbt #inanotherlife #2011

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #BeYouBeTrue (@elliottsailors) στις

#chillinlikeavillain

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #BeYouBeTrue (@elliottsailors) στις

Ένα άλλο μοντέλο από τη Νέα Υόρκη, η Tonya Pittman μίλησε για τη σωματική επίθεση που δέχτηκε από έναν επιχειρηματία.

«Μια συνάδελφος σύστησε εμένα και κάποια άλλα μοντέλα στον διευθυντή μιας πολύ γνωστής εταιρείας εσωρούχων, ο οποίος στη συνέχεια μας πήγε σε ένα κατάστημα (της εταιρείας). Μετά από λίγο μου ζήτησε να δοκιμάσω τα εσώρουχα μπροστά του. Πήγε να βγάλει την μπλούζα μου, με έσπρωξε στον τοίχο και με κράταγε που αντιστεκόμουν. Τελικά κατάφερα να ξεφύγω, ξέφυγα»

Δείτε το βίντεο με τις μαρτυρίες των γυναικών:

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα