Κόσμος

Μόσχα: Διαδήλωση κατά του αποκλεισμού μελών της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αντιδρούν επειδή η εκλογική επιτροπή της Μόσχας δήλωσε πως οι περισσότεροι υποψήφιοί της, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να συμμετάσχουν στις εκλογές

Πάνω από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας για να διαμαρτυρηθουν, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης στις Αρχές της πόλης, για προσπάθεια αποκλεισμού τους από τις εκλογές για το κοινοβούλιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα όταν η εκλογική επιτροπή της Μόσχας δήλωσε πως οι περισσότεροι υποψήφιοί της, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να συμμετάσχουν στις εκλογές. Έτσι, διοργάνωσαν, σε ανεπίσημο επίπεδο, την κυριακάτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Pushkin.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στην περιοχή, χωρίς όμως να επέμβουν. Στη Ρωσία οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να διοργανώνουν μαζικές συναντήσεις με το εκλογικό σώμα, χωρίς όμως να φέρουν μαζί τους σημαίες ή ηχητικούς ενισχυτές.

Σημειώνεται πως η Ρωσία πρόκειται να διεξάγει εκλογές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τον Σεπτέμβριο.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα