Περίεργα

Μοσχάρι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο κεφάλι

Ακούστε το άρθρο

Ένα μοσχάρι γεννήθηκε με ένα παραπάνω πόδι από τα κανονικά τέσσερα, με το πέμπτο μέλος να βρίσκεται στο κεφάλι του.

Η Elsie the Black Angus, όπως ονομάστηκε το νεογέννητο μοσχαράκι διαχωρίστηκε από τη μητέρα της σε δημοπρασία και χρειάστηκε άμεση φροντίδα, αλλά αρχικά δεν προσέλκυσε προσφορές.

Ωστόσο ο αγρότης Ματ Αλεξάντερ και η αρραβωνιαστικά του Μάγκιν Ντέιβις ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν το άτυχο ζωάκι, όπως αναφέρει η Daily Star.

«Μόλις την είδα, είπα, πρέπει να την έχουμε », αποκάλυψε η Μάγκιν. «Κανείς δεν θα την έπαιρνε και η μητέρα της δεν ήταν εκεί, οπότε δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Μόλις είχε γεννηθεί και ήταν ανήμπορη, δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε να πεθάνει».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα βοοειδή ως φαγητό, δεν διασώζουν τα ζώα, έτσι όταν βλέπουν ένα μοσχάρι σαν την Elsie το βλέπουν απλά ως πρόβλημα, ένα απόβλητο», ανέφερε το ζευγάρι.

Οι δυο τους εντόπισαν τη μητέρα και το μοσχαράκι και πήραν τα ζώα μαζί τους στη Λουιζιάνα.

Η Elsie είναι τώρα υγιής και ευτυχισμένη.

Η Μάγκιν έμαθε ότι η κατάσταση του ζώου ονομάζεται πολυμέλεια και συμβαίνει περίπου μία φορά σε κάθε 100.000 γεννήσεις. Το ζευγάρι αναζητά ειδικούς που θα τους συμβουλεύσει πώς μπορεί να ακρωτηριαστεί το πέμπτο πόδι.

«Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την Elsie» είπαν. «Μπορεί να κοπεί το πόδι αλλά υπάρχουν κίνδυνοι, βρίσκεται στο κεφάλι της και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης».

via

Όλη η επικαιρότητα