Ελλάδα

‘Μου έλεγε θα σε σκοτώσω’ λέει ο Χανιώτης που ξυλοκόπησαν άγρια νατοϊκοί στρατιώτες

Ακούστε το άρθρο

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με χτύπησαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα που μου έλεγε ο άλλος «θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω. I will kill you», λέει ο  37χρονος Χανιώτης Παντελής Σαπουνάκης που το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε δολοφονική επίθεση από Βρετανούς στρατιώτες στα Χανιά.

Μιλώντας για το περιστατικό στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, απ’ το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο, είπε ότι: «Κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου γύρω στη μία το βράδυ όταν κάποιος αλλοδαπής καταγωγής μας πλησίασε».

Όπως εξήγησε ένας απ’ την παρέα του η παρέα των Βρετανών, που σε κατάσταση μέθης πλησίασαν τον φίλο του, υποστήριξαν πως είχε κλέψει το κινητό ενός εκ των τεσσάρων. Και κάπως έτσι άρχισε η επίθεση.

Το θύμα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο αλλά δεν τον άφηναν να κλείσει την πόρτα. «Του ζήτησα να απομακρυνθεί και τότε ήρθαν άλλοι τρεις, προφανώς φίλοι του, και άρχισαν να με απειλούν για τη ζωή μου».

Ένας απ’ αυτούς τον κλώτσησε στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

«Απ’ ότι θυμάμαι βρέθηκα κάποια στιγμή αιμόφυρτος στο δρόμο, φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου εκείνη την ώρα», λέει ο 37χρονος.

Στη συνέχεια και αφού τράπηκαν σε φυγή οι Βρετανοί άρχισαν να τους κυνηγούν φίλοι κι άλλος κόσμος που προσέτρεξε στο σημείο. Τελικά και με τη συνδρομή της αστυνομίας, ο φίλος του 37χρονου Τάσος  Μανουσάκης αναγνώρισε τους 2 στρατιωτικούς,  18 και 22 ετών από τους 4 φερόμενους ως δράστες στο λεωφορείο το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για τη Βάση, καθώς οι στρατιώτες συμμετέχουν στη πολυεθνική άσκηση Νηριής.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα