Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Όσα έγιναν στους χθεσινούς αγώνες

Ακούστε το άρθρο

Έγινε της Κορέας!

*** Η Νότια Κορέα «πέταξε» εκτός τους Γερμανούς (2-0) 

Ανεπανάληπτο στραπάτσο και αποκλεισμός στον όμιλο για πρώτη φορά στην Ιστορία του Μουντιάλ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, που ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Κορέα και επιστρέφει στο Βερολίνο!

Η Γερμανία παραδίδει λοιπόν τα σκήπτρα στο ποδόσφαιρο, αφού ηττήθηκε (δίκαια) από τη Νότια Κορέα στο Καζάν για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου και τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις από δύο γκολ των Κορεατών που θα μπορούσαν να σκοράρουν και νωρίτερα, αλλά αποχαιρέτησαν το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι.

Γκολ: 90+3′ Γ. Γκ. Κιμ, 90+6′ Σον

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νότια Κορέα (Σιν Τάε-γιονγκ): Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56′ Χουάνγκ, 79′ Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69′ Τζου), Κιμ, Τζανγκ

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78′ Μπραντ), Κεντίρα (58′ Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63′ Μίλερ), Βέρνερ

H τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Σουηδία 6 (5-2)

Μεξικό 6 (3-4)

Νότια Κορέα 3 (3-3)

Γερμανία 3 (2-4)

Θρίαμβος και 3-0 για τη Σουηδία, πέρασε και το Μεξικό!

Πραγματοποιώντας την πιο γεμάτη εμφάνισή της ως τώρα στο Μουντιάλ, η Σουηδία θριάμβευσε επί του Μεξικού με 3-0 και πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Σκανδιναβοί πέτυχαν και τα τρία τους γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας τρομερό χαρακτήρα μετά την ήττα-σοκ από την Γερμανία την προηγούμενη αγωνιστική.

Όσο για το Μεξικό του Οσόριο, πήρε επίσης την πρόκριση, αφού εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα με 2-0 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Οι αζτέκοι εξαργύρωσαν τις νίκες στα δυο πρώτα ματς του ομίλου, αλλά προβλημάτισαν με την εικόνα τους, ειδικά στο β’ μέρος. Πάντως, έστω και έτσι συνεχίζουν στον θεσμό και θα παλέψουν να βρεθούν στην 8άδα.

Γκολ: 51′ Αουγκούστινσον, 62′ (πεν.) Γκράνκβιστ, 74′ (αυτ.) Άλβαρες

ΜΕΞΙΚΟ: Oτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν (89′ Πενάλτα), Γκουαρδάδο (75′ Κορόνα), Γκαγιάρδο (65′ Φαμπιάν), Κάρλος Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57′ Σβένσον), Έκνταλ (80′ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (68′ Τελίν).

Οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των παικτών της Εθνικής Αγγλίας το ‘ριξαν έξω. Η έξοδός τους στην Αγία Πετρούπολη κράτησε μέχρι το πρωί.

Με συνταγή Ελλάδας πέρασε η Αργεντινή

Με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να περάσει η Αργεντινή στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από τη νίκη της με 2-1 επί τη Νιγηρία. Η πορεία της “αλμπισελέστε” είχε αρκετές ομοιότητες με εκείνη της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια.

Ποια είναι αυτά; Όπως θα δείτε και στους πίνακες που ακολουθούν αμφότερες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφεραν να προκριθούν.

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων η Ελλάδα είχε έναν βαθμό με την ισοπαλία χωρίς τέρματα κόντρα στην Ιαπωνία, ενώ η Αργεντινή είχε και την ίδια βαθμολογική συγκομιδή έπειτα από το 1-1 με την Ισλανδία. Μάλιστα, αμφότερες είχαν υποστεί μία βαριά ήττα και με το ίδιο σκορ (3-0) από την Κολομβία και την Κροατία.

Στο τελευταίο ματς του ομίλου ήθελαν και οι δύο νίκη αντιμετωπίζοντας ομάδες από την Αφρική. Το αποτέλεσμα και οι δύο προκρίθηκαν μετά τις νίκες τους με το ίδιο σκορ (2-1) με τα τέρματα του Σαμαρά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και του Ρόχο απέναντι στη Νιγηρία να μπαίνουν στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2014

Αγώνας      Σκορ

Ελλάδα – Κολομβία      0-3

Ελλάδα – Ιαπωνία         0-0

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού        2-1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟ 2018

Αγώνας      Σκορ

Αργεντινή – Ισλανδία    1-1

Αργεντινή – Κροατία    0-3

Αργεντινή – Νιγηρία     2-1

Η κατάρα των πρωταθλητών

Για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε Μουντιάλ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκλείεται στη φάση των ομίλων, με «θύματα» τέσσερα… μεγαθήρια της Ευρώπης!

Το 2002 η Γαλλία στη Νότια Κορέα/Ιαπωνία, το 2010 η Ιταλία στη Νότια Αφρική, το 2014 η Ισπανία στη Βραζιλία και απόψε η Γερμανία στη Ρωσία! Με μοναδική εξαίρεση την Βραζιλία, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2002 και πρώτη στον όμιλό της το 2006 (για να αποκλειστεί τελικά από την Γαλλία στα προημιτελικά), η κάτοχος του τίτλου αποκλείεται στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα απίθανο στατιστικό που αποδεικνύει ότι αυτή η διοργάνωση δεν… καταλαβαίνει από μεγάλα ονόματα!

Η πιο γρήγορη κίτρινη

O 24χρονος ακραίος μέσος της Μοντερέι και της Εθνικής Μεξικού, Χεσούς Γκαγιάρδο, πέρασε στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Χεσούς Γκαγιάρδο αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο της σημερινής αναμέτρησης με την Σουηδία και κατέχει πλέον το… ρεκόρ της γρηγορότερης κίτρινης κάρτας που «βγήκε» σε Μουντιάλ από το 1930 μέχρι τη διοργάνωση της Ρωσίας!

Το σημερινό πρόγραμμα

17:00 ΕΡΤ2 Ιαπωνία – Πολωνία

17:00 ΕΡΤ1 Σενεγάλη – Κολομβία

21:00 ΕΡΤ2 Παναμάς – Τυνησία

21:00 ΕΡΤ1 Αγγλία – Βέλγιο

 

Όλη η επικαιρότητα