Categories: Ηλεία

«Μουσικές περιπλανήσεις» στα Λεχαινά! – Επιτυχημένη η καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής

Share

Κατάμεστος από κόσμο
ο χώρος της εκδήλωσης..

«Μουσικές περιπλανήσεις», ήταν  ο τίτλος της  καλοκαιρινής συναυλίας που διοργάνωσε η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ», στο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση συνέπεσε με το κλείσιμο 87 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής, αλλά και την παρουσία πέντε σπουδαίων, αναγνωρισμένων μουσικών, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Φιλαρμονικής, συμμετείχαν στο σεμινάριο πνευστών και κρουστών.

Ο χώρος του Γυμνασίου Λεχαινών αποδείχτηκε μικρός, μπροστά στην ανταπόκριση του κόσμου, που κατέκλυσε το προαύλιο, τιμώντας έτσι την προσπάθεια των μελών και των μουσικών της Φιλαρμονικής, που γενιές και γενιές δίνουν μαθήματα πολιτισμού.

Στην  συναυλία ακούστηκαν  έργα μεγάλων ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως  Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων.

Εκτός από τα μέλη της Φιλαρμονικής Λεχαινών, συμμετείχαν  και οι πέντε μουσικοί του σεμιναρίου πνευστών και κρουστών, Γιάννης Δίσκος, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτης Μπαλάμος, Ευγενία Κοίνη, Παναγιώτης Θωϊδης καθώς και οι: Στεφανία Συλλαιδή (τραγούδι), Νίκος Μπουσδούκος (κιθάρα & τραγούδι) και Αλεξάνδρα Συλλαιδή (βιολί).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία και διεύθυνση Ορχήστρας είχε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ευρυσθένης Χατζηγιάννης.

Μεταξύ άλλων χαιρετισμούς απηύθηναν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, και  ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και μέλος της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέας Μίγκος.