Ηλεία Πολιτισμός

Μουσικό Οδοιπορικό στο Κάστρο – Αύριο η έναρξη του Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό βασισμένο στους μύθους και την ιστορία ενός φανταστικού φιλέλληνα περιηγητή του 18ου-19ου αιώνα μας ταξιδεύει στα Μεσαιωνικά Κάστρα της Ελλάδας. «Ξεκινά ένας θεσμός, ένα θεατρικό που ενώνει την ιστορία με το μύθο», όπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  κ. Γιώργος Βούκανος.

Έρχεται λοιπόν «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου», αύριο Σάββατο 21 Ιουλίου στο Κάστρο Χλεμούτσι,που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα ονειρικό ταξίδι για μικρούς και για μεγάλους! Σάββατο 21 – 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο! Στις 30 Αυγούστου το θεατρικό θα μεταφερθεί στην Ανδραβίδα με φόντο την Αγία Σοφία.

Πόλος τουριστικής έλξης

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, κ. Ναμπίλ Μοράντ μιλώντας για το Φεστιβάλ είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το ταξίδι έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας καθώς επίσης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία με την προϊσταμένη κ. Ερωφίλη Κόλλια και την αρχαιολόγο κ.Νάνσυ Ράλλη που μας κατεύθυναν στην επιστημονική εγκυρότητα της προσπάθειας αυτής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες και συντελεστές αυτής της προσπάθειας και κυρίως του εθελοντές και της Ομάδας Τοξοβολίας της ΑΕΛ Λεχαινών και του προπονητή του Παναγόπουλο Αλέξη και την Ολυμπιονίκη Ζωή Παρασκευοπούλου. Ευελπιστούμε πως θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πόλο τουριστικής έλξης»

Μύθος και ιστορία

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Ανδρέας Χαμουζάς δήλωσε μεταξύ άλλων: Οι  «Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» σε σκηνοθεσία μουσική Γιώργου Βούκανου και κείμενα της Μαίρης Βούκανου θα είναι μία αναπαράσταση και ξενάγηση του Κάστρου που θα επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο πριν τη δύση του Ηλίου σκηνοθετημένη, με σκηνικά, φως χορό και την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Βούκανου, με στολές εποχής και Ιππότες Φράγκους. Με την ονειρική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου, την αφήγηση της Χρύσας Ρώμα, το Video art της Έφη Παναγοπούλου, τις χορογραφίες της Δήμητρας Μπέρτσου, τα σκηνικά του Κρίστο Χάσα,  θα γίνει ένα ταξίδι μέσα στο μύθο και την Ιστορία».

Ιστορικό πλεονέκτημα

Η αρχαιολόγος κ. Νάνσυ Ράλλη προϊσταμένη τμήματος Βυζαντινών αρχαιοτήτων  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ακόμη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Πρόκειται για μια στοχευμένη επικοινωνιακή δράση της Υπηρεσίας σε  συνεργασία με τον Δήμο με στόχο να αναδείξει τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του αρχαιολογικού χώρου προσβλέποντας αύξηση της επισκεψιμότητάς του αλλά και τουριστική ευημερία της ευρύτερης περιοχής.Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο μέσα από την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους του μνημείου. Στόχος είναι να τονιστεί ότι το Χλεμούτσι αποτελεί το ιστορικό πλεονέκτημα της περιοχής.»

Όλη η επικαιρότητα