Ηλεία Πολιτισμός

Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας: Πιο πολλά τα αγάλματα από τους τουρίστες…

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την πρώτη εβδομάδα της επανέναρξης της λειτουργίας του, μετά από τρείς μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Αναμφισβήτητα το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό σε όλους τους τομείς του τουρισμού και φυσικά δεν θα γινόταν να μην επηρεαστεί και η επισκεψιμότητα των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων.

Όπως μας ανέφερε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ Ερωφύλη Κόλλια, σύμφωνα με τις οδηγίες έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών.

Με διευρυμένο ωράριο και με την πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού τα πάντα έχουν εισέλθει στους καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Με μία μεγάλη διαφορά όμως. Εκεί που πέρσι την αντίστοιχη περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών ανερχόταν σε ημερήσια βάση σε  κάποιους χιλιάδες επισκέπτες , φέτος ο αντίστοιχος αριθμός  ανέρχεται σε διψήφιο νούμερο.

Από 10 άτομα μέχρι 60- 70 το πολύ.

Το ζευγάρι που «ξέμεινε»…οι μοναδικοί επισκέπτες

Κατά την παρουσία μας εκεί συναντήσαμε τους μοναδικούς πρωινούς  επισκέπτες, ένα ζευγάρι, τον Πάτρικ από την Γαλλία και Ιρίνα από την Ιρλανδία, οι οποίοι όπως μας ανέφεραν βρίσκονται στην  χώρα μας πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονωιού.

Εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα, αλλά  όμως δεν δείχνουν και πολύ ενοχλημένοι για αυτό, αφού όπως μας είπαν στην χώρα μας νιώθουν πολύ πιο ασφαλείς.

Μάλιστα τώρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έχουν την ευκαιρία για διακοπές και επισκέψεις σε πολλά μέρη της χώρας μας.

Όλη η επικαιρότητα