Ηλεία

Μουζάκι Πύργου: Βλάβη στο σύστημα… «φουσκώνει» λογαριασμό ΔΕΗ

Πάνω από δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που κάτοικος της τοπικής Κοινότητας Μουζακίου έχει καταβάλλει ποσό πληρωμής λογαριασμού στη ΔΕΗ. Όμως, στις αναλύσεις των δυο επόμενων λογαριασμών που έλαβε το ποσό αυτό συνεχίζει να προσμετράται «φουσκώνοντας» το τελικό ποσό πληρωμής κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να αφήσει να συνεχιστεί κάνοντας, μέσω της ΠΑΤΡΙΣ την σχετική καταγγελία κι αφού πρώτα είχε εξαντλήσει τις ενέργειες του απευθυνόμενος στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να πάρει ξεκάθαρη απάντηση…

«Παθών» είναι ο Γιώργος Καλατζής, υπεύθυνος λειτουργίας σε καφενείο στο Μουζάκι που τυγχάνει και πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Στις 11 Δεκεμβρίου του 2017 πλήρωσα λογαριασμό της ΔΕΗ, επαγγελματικό, ύψους 276 ευρώ που έληγε 4 ημέρες αργότερα. Η πληρωμή έγινε μέσω ταχυδρόμου-αγροτικού διανομέα στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Καράτουλα. Ο επόμενος λογαριασμός που ήρθε και ήταν εκκαθαριστικός ανέγραφε ποσό 649 ευρώ χωρίς όμως να έχει αφαιρεθεί το ποσό του προηγούμενου λογαριασμού που είχε πληρωθεί… ανέγραφε ως ανεξόφλητο ποσό αυτό των 276 ευρώ με την ειδοποίηση αγνοείστε το αν έχει πληρωθεί. Αρχές Φεβρουαρίου απευθύνθηκα στη ΔΕΗ και μου είπαν ότι στο σύστημα τους ο λογαριασμός φαίνεται ανεξόφλητος. Τους είπα ότι είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό αφού είχα και τη σχετική απόδειξη –την οποία και φωτοτύπησαν- όμως το σύστημα έλεγε ότι χρωστάω ακόμα το συγκεκριμένο ποσό… Τους πρότεινα να πληρώσω με πιστωτική κάρτα επειδή η ΔΕΗ δεν δέχεται τα χρήματα και μου απάντησαν να μην το κάνω γιατί δεν θα σας επιστραφεί το ποσό από τα ΕΛΤΑ».

Προχθές ο κ. Καλατζής έλαβε έναν ακόμα λογαριασμό ύψους 732 ευρώ όπου αναφερόταν ως ανεξόφλητο ποσό τα 649 ευρώ… «απευθύνθηκα στον ταχυδρόμο και στα ΕΛΤΑ της περιοχής όπου μου είπαν ότι τα λεφτά έχουν δοθεί και ότι πιθανότατα υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα. Στα ΕΛΤΑ Πύργου μου είπαν ότι δεν θα μου κόψουν το ρεύμα, όμως ποιος πραγματικά μου εγγυάται ότι η ΔΕΗ δεν θα το κάνει τη στιγμή που φαίνεται ότι χρωστάω; Ρώτησα επίσης αν γίνεται να μου επιστραφούν τα χρήματα που έχω δώσει μέσω ΕΛΤΑ και να πάω να τα πληρώσω μέσω τράπεζας και η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν γίνεται. Εγώ πως διασφαλίζομαι όμως ότι δεν θα βρεθώ προ δυσάρεστης εκπλήξεως να μου κόψουν το ρεύμα; Ευτυχώς που έχω κρατήσει την απόδειξη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω λύσει το πρόβλημα. Πληρώνω το συγκεκριμένο λογαριασμό, πάντα με μετρητά, εδώ και 30 χρόνια και δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ποτέ ξανά πρόβλημα. Πήρα ακόμα και τα κεντρικά της ΔΕΗ και αυτό που μου είπαν είναι ότι συνήθως τα ΕΛΤΑ καθυστερούν, μέχρι κι ένα μήνα… ναι αλλά εδώ πάμε στον 3ο μήνα που δεν έχει περαστεί στο σύστημα ότι έχω πληρώσει».

Αναζητώντας περισσότερη ενημέρωση για την συγκεκριμένη υπόθεση επικοινωνήσαμε με το κεντρικό των ΕΛΤΑ στην Αθήνα. Σε μια πρώτη ενημέρωση που μας έγινε τονίστηκε ότι το ποσό των 276 ευρώ που έχει κατέβαλλε ο κ. Καλατζής στα ΕΛΤΑ Καράτουλα έχει «αποτυπωθεί» στις 12 Δεκεμβρίου του 2017. Για τεχνικούς όμως λόγους δεν έχει περαστεί στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα… τα όσα καταγγέλλει ο κ. Καλατζής. Από τα ΕΛΤΑ, μάλιστα, υπήρξε δέσμευση για αναλυτική ανακοίνωση που θα διευθετεί και την επίλυση του προβλήματος.

Όλη η επικαιρότητα