Ελλάδα Κόσμος Πολιτική

Μουχαρέμ Ιντζέ: Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα και θέτουν την Τουρκία υπό πολιορκία

Όπως είπε ο Ιντζέ «αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνει συνεχώς η Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, βασιζόμενη στα αδέρφια της, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ».
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνει τη ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση, με τους υπουργούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φτάνουν να μιλούν για «ελληνικό επεκτατισμό εναντίον της Τουρκίας».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έδειξε ακόμα και χάρτες που αποδεικνύουν τις μεταβολές του ελληνικού κράτους, «εις βάρος της Τουρκίας» στην εξέλιξη των χρόνων από το 1830 και μετά για να στηρίξει το αφήγημα που επιχειρεί να χτίσει η Άγκυρα.

Μία στρατηγική που παγιώνεται και υιοθετείται απόλυτα και από την τουρκική αντιπολίτευση η οποία εμφανίζεται να έχει ακόμα πιο προωθημένες εθνικιστικές θέσεις από ότι η κυβέρνηση Ερντογάν. Στο πλαίσιο αυτό οξύνεται και η ρητορική που στοχεύει τις ΗΠΑ, με αιχμή τη συμμαχία της με την Ελλάδα.

Λάθη Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος «Πατρίδας», Μουχαρέμ Ιντζέ και ανθυποψήφιου του Ερντογάν στις προηγούμενες εκλογές. Ο Ιντζέ σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, κατηγόρησε τον Ερντογάν για «λάθη στην εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν είναι ίδιο με τα άλλα της αντιπολίτευσης.

Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα

Κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι έχουν θέσει την Τουρκία «υπό πολιορκία». Ανέφερε χαρακτηριστικά δε ότι : «Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στη Λάρισα. Το ίδιο αντίστοιχα συμβαίνει και στη Συρία στα νότιά μας».

Όπως είπε ο Ιντζέ «αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνει συνεχώς η Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, βασιζόμενη στα αδέρφια της, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Οι εξωτερικές σχέσεις, οι πόλεμοι και οι κρίσεις δεν επηρεάζουν τις εκλογές μας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Αν η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει, που πρέπει να αλλάξει, θα αλλάξει».

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα