Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Άφησαν εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς νερό και φαγητό – Νέες καταγγελίες για τις αρχές του Κατάρ

Νέες αποκαλύψεις κακομεταχείρισης εργαζόμενων στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 230 εργάτες από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, έμειναν για έξι ώρες χωρίς φαγητό και νερό πριν από την τελετή έναρξης του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, 232 εργαζόμενοι στο catering που προσλήφθηκαν για τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2022 που άρχισε στο Κατάρ με τον αγώνα των διοργανωτών κόντρα στο Εκουαδόρ, αφέθηκαν έξω από το λαμπερό στάδιο «Al Bayt» των 650 εκατομμυρίων λιρών στη Ντόχα, για έξι ώρες χωρίς νερό και φαγητό.

Αρκετοί από τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν ως ταμίες από την εταιρεία catering «Qatar Star Services», καταγγέλλουν κακομεταχείριση και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Μία μεγάλη ομάδα 232 ανδρών και γυναικών, αφέθηκαν όλες αυτές τις ώρες έξω από το στάδιο – παλάτι της πρεμιέρας του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, νηστικοί και διψασμένοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο 30 ημερών με την «Qatar Star Services» για όσο διαρκεί το Μουντιάλ 2022, με την εταιρεία να απαιτεί να εργάζονται καθημερινά. Επιπλέον του μισθού, τούς παρέχεται διαμονή, αλλά μόλις ένα (!) γεύμα την ημέρα.

«Είμαστε εδώ από τις 10 το πρωί και περιμένουμε τον προϊστάμενο. Δεν έχουμε φαγητό ή νερό…», είπαν και οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 4 το απόγευμα, χωρίς να έχουν λάβει καμία φροντίδα από κανέναν από τους υπευθύνους.

Το δημοσίευμα της Daily Mail Online για τους «αφανείς» ήρωες της διοργάνωσης:

κριβότερη από τα προηγούμενα 21 Παγκόσμια Κύπελα μαζί, το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, έχει στιγματιστεί από τους χιλιάδες θανάτους ξένων εργατών και τις καταγγελίες για καταναγκαστική εργασία.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η εφημερίδα «The Guardian» ανέφερε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα πέθαναν στη χώρα μεταξύ 2010 και 2020.

Ειδικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπαν ότι ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς που πέθαναν, βρίσκονταν στη χώρα, ειδικά, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα