Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Ακτιβιστής «μπούκαρε» στο Πορτογαλία – Ουρουγουάη με μήνυμα για Ουκρανία και τις γυναίκες του Ιράν

Φορούσε και μια μπλούζα Superman, που στο μπροστινό μέρος είχε το μήνυμα «Σώστε την Ουκρανία» και στο πίσω μέρος «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».
Ακούστε το άρθρο

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί στο Μουντιάλ 2022 και έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουρουγούαη. Ένας τολμηρός φίλαθλος, στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του Lusail Iconic Stadium κι είχε ένα τριπλό μήνυμα: υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, υπέρ των γυναικών του Ιράν και υπέρ της Ουκρανίας!

Δίχως να γίνει αρχικά αντιληπτός απ’ την ασφάλεια του γηπέδου, έκανε ένα γρήγορο σπριντ και βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι προσωρινά καθώς πίσω του έτρεχαν έντρομοι οι σεκιούριτι προκειμένου να τον πιάσουν και να τον σταματήσουν. Κρατώντας μια σημαία με το ουράνιο τόξο έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μια χώρα, όπως το Κατάρ, που δεν σέβεται τη διαφορετικότητα.

Την ίδια στιγμή όμως φορούσε και μια μπλούζα Superman, που στο μπροστινό μέρος είχε το μήνυμα «Σώστε την Ουκρανία» και στο πίσω μέρος «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Ο τηλεσκηνοθέτης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην δείξει την εικόνα, όπως συμβαίνει πάντοτε σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ωστόσο ο εισβολέας κινήθηκε κεντρικά και κοντά στον διαιτητή με αποτέλεσμα να τον πιάσει η κάμερα φευγαλέα, την ώρα που τον κυνηγούσαν οι άνδρες της ασφάλειας.

Όλη η επικαιρότητα