Παραπολιτικά

Μουντιάλ 2022: Μακρόν, Μητσοτάκης, Σάντσεθ, Αναστασιάδης βλέπουν Μουντιάλ με τον Κροάτη ηγέτη (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του το βράδυ της Παρασκευής στη σύνοδο κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, αφού η χώρα του νίκησε το φαβορί Βραζιλία στα πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Πλένκοβιτς δήλωσε ότι «το συναίσθημα είναι φανταστικό» και αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι άλλοι οκτώ ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, παρακολουθούσαν με αγωνία τον αγώνα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της συνόδου κορυφής στην ισπανική πόλη Αλικάντε.

«Παρακολουθήσαμε λίγο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και στη συνέχεια όλοι μαζί παρακολουθήσαμε τα πέναλτι στο κινητό μου. Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε γελώντας στο Reuters.

Η στιγμή που οι ηγέτες του EUMED9 παρακολουθούν τον αγώνα Κροατία-Βραζιλία στο κινητό του Κροάτη ηγέτη:

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής, ο Πλένκοβιτς δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «αυτή ήταν σίγουρα η πιο συναρπαστική συνάντηση της χρονιάς, αν όχι όλων των χρόνων, με ένα ιδιαίτερα ευτυχές τέλος». Μάλιστα, τον χειροκρότησαν οι άλλοι οκτώ ηγέτες που στέκονταν δίπλα του.

“Είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στο τι συμβαίνει στην πατρίδα μας και με ποιον πρέπει να παίξουμε στα ημιτελικά”, είπε.

«Σε όλα τα θέματα (που τέθηκαν στην τελική ενημέρωση της συνόδου κορυφής) προσυπογράφω όλα όσα είπε ο (Ισπανός πρωθυπουργός) Πέδρο (Σάντσεθ). Θα κρατάω πάντα το Αλικάντε στην καρδιά μου», είπε, ολοκληρώνοντας μια ομιλία που διήρκεσε μόλις 37 δευτερόλεπτα.

Ο Πλένκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο της εθνικής ομάδας της Κροατίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής.

«Πρόκειται για μια λαμπρή γενιά Κροατών παικτών με επικεφαλής τον αρχηγό μας Λούκα Μόντριτς… Το να είμαστε και πάλι στα ημιτελικά με την προοπτική ότι μπορεί και πάλι να καταλήξουμε στον τελικό, είναι ένα φανταστικό συναίσθημα», είπε.

«Η Κροατία και ο κροατικός λαός στην πατρίδα και σε όλο τον κόσμο είναι σε πολύ… καλή διάθεση σήμερα».

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα