Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: «Ποτέ δεν παράτησα συμπαίκτες και πατρίδα» – Συγκινητικός Ρονάλντο

Πάλεψα σκληρά για το όνειρο. Σκόραρα σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα εδώ και 16 χρόνια, πάντα στο πλευρό συμπαικτών με την υποστήριξη του κόσμου
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, είναι συγκινητική και ενωτική με τον 38χρονο να μιλά για το όνειρο που τελείωσε, όμως, ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος ποτέ του δεν… πρόδωσε ούτε τους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και την πατρίδα του.

Οπως αναφέρει το Onsports Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν πολλά. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αντιδρά άσχημα, για την πρόθεσή του να παρατήσει την Εθνική Πορτογαλίας μόλις έμαθε πως δε θα είναι στην ενδεκάδα με την Ελβετία. Ο ίδιος δεν είχε μιλήσει. Η πρώτη του αντίδραση ήρθε μία μέρα μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας απ’ το Μαρόκο.

Ο CR7 σε καμία περίπτωση δεν έριξε «λάδι στη φωτιά». Τα λόγια που δημοσίευσε στα social media, συγκινητικά. Μιλώντας για ένα όνειρο που ποτέ δεν εγκατέλειψε και για «μάχη» που έδινε πάντα στο πλάι των συμπαικτών του για την πατρίδα του.

Η ανάρτηση του Κριστιάνο αναφέρει:

«Το να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο για την Πορτογαλία, ήταν το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο όνειρο της καριέρας μου. Ευτυχώς κέρδισα πολλούς τίτλους σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και της Πορτογαλίας. Όμως το να βάλω το όνομα της πατρίδας μου στο υψηλότερο σημείο του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο όνειρο μου.

Πάλεψα γι’ αυτό. Πάλεψα σκληρά για το όνειρο. Σκόραρα σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα εδώ και 16 χρόνια, πάντα στο πλευρό εξαιρετικών παικτών και με την υποστήριξη εκατομμυρίων Πορτογάλων, έδωσα τα πάντα. Άφησα τα πάντα στο γήπεδο. Ποτέ δε γύρισα το πρόσωπό μου στη μάχη και ποτέ δεν άφησα το όνειρο.

Δυστυχώς χθες το όνειρο τελείωσε. Δεν αξίζει να αντιδράς εν θερμώ. Θέλω απλά να γνωρίζετε όλοι πως πολλά έχουν ειπωθεί, πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν υπονοηθεί, όμως η αφοσίωσή μου στην Πορτογαλία ποτέ δεν άλλαξε ούτε για μια στιγμή. Πάντα μαχόμουν για το στόχο όλων και ποτέ δεν γύρισα την πλάτη μου στους συμπαίκτες και την πατρίδα.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε για τώρα. Ευχαριστώ Πορτογαλία. Ευχαριστώ Κατάρ. Το όνειρο ήταν ωραίο όσο κράτησε. Τώρα, ελπίζω ο χρόνος να είναι αρκετός και καλός σύμβουλος για να επιτρέψει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα