Πολιτισμός

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αποκτά η Ολυμπία!

lezanta_3.png
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία ενός ακόμα Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όμοιο με αυτό του Κατακόλου, τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας. Η απόφαση της μόνιμης στέγασης εκθεμάτων που έχει δημιουργήσει ο κ. Κώστας Κοτσανάς, στο κτίριο που λειτουργούσε ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ), ήταν ομόφωνη. Το θέμα τέθηκε στο Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης, κάτι που όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς, δείχνει την επιθυμία όλων να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η πρόταση κατατέθηκε στον Δήμο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας και χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε αποδεκτή. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κοτζιάς, «ο Δήμος θα παραχωρήσει τη χρήση του κτιρίου που λειτουργούσε το ΚΕΠ για να στεγαστεί το Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας από τον κ. Κοτσανά. Αντίστοιχο Μουσείο υπάρχει στο Κατάκολο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διατεθεί ο συγκεκριμένος χώρος για την φιλοξενία των εκθεμάτων. Το νέο Μουσείο θα λειτουργήσει πολύ σύντομα και ίσως ανοίξει τις πύλες του μέχρι το τέλος Μαρτίου».

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Δημήτρης Μικελόπουλος, τόνισε ότι έπειτα από έντονες προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου και σκληρές διαπραγματεύσεις του Προέδρου κ. Νίκου Ζαρόκωστα επετεύχθη το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να λειτουργήσει το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ως Εμπορικός Σύλλογος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Επιστημονικό Σύμβουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κουρεμένο, τον Ιδρυτή του Μουσείου κ. Κοτσανά, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιά, τους Αντιδημάρχους, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί η ιδέα.

Εμείς δεν σταματάμε τις δράσεις μας εδώ, θα συνεχίσουμε το έργο μας για μία Ολυμπία όπως την έχουμε ονειρευτεί. Τα καλύτερα έρχονται…».


 

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα