Categories: Αθλητισμός

Μπαχ: «Δεν αποβάλλονται από τους Ολυμπιακούς Ρωσία και Λευκορωσία»!

Share

Τη θέση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πως δε θα τιμωρηθούν εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές για τις πράξεις των κυβερνήσεων των χωρών τους, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες!

Όπως έγραψε το Sportsfeed, ο Γερμανός «αρχι-αθάνατος» ο οποίος βρίσκεται στα νησιά Φίτζι για τη σύνοδο της ένωσης Ολυμπιακών επιτροπών Ωκεανίας, ήταν αυτός που προέτρεψε της παγκόσμιες ομοσπονδίες να αποκλείσουν Ρωσία και Λευκορωσία από τι διοργανώσεις του. Μάλιστα το είχε ζητήσει δημόσια.

Για τη ΔΟΕ ωστόσο ισχύουν άλλα πράγματα όσον αφορά την εισβολή των Ρωσών. Αρχικά με τους «αθάνατους» από Ρωσία και Λευκορωσία που τόνισε πως «τα μέλη της ΔΟΕ δεν εκπροσωπούν της χώρες τους αλλά τον εαυτό τους και μόνο».

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε σήμερα όπου για τη ΔΟΕ οι εθνικές ομοσπονδίες των αθλημάτων οφείλουν να τιμωρούνται τις πράξεις των κυβερνήσεων τους, οι εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές όχι. «Κανείς από εσάς δεν είναι υπόλογος για τις πράξεις των κυβερνώντων στη χώρα σας» τόνισε ο Μπαχ απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΟΕ…

Αυτή η… υποκριτική θέση της ΔΟΕ, ξεκαθαρίζει και τη συμμετοχή Ρωσίας και Λευκορωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία θεωρείται δεδομένη. Όσον το επιτρέψουν βέβαια οι παγκόσμιες ομοσπονδίες, γιατί μπορεί η ΔΟΕ να μην αποκλείει την Ολυμπιακή επιτροπή της Ρωσίας, η World Athletics όμως δεν επιτρέπει στους Ρώσους αθλητές και αθλήτριες να διεκδικήσουν την πρόκριση…