Κόσμος

Μπάιντεν προς transgender: Είστε γενναίοι, σας στηρίζουμε

Το μήνυμά του για την Ημέρα Transgender Ορατότητας
Ακούστε το άρθρο

«Είστε τόσο γενναίοι, ανήκετε, σας στηρίζουμε», διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε όλους τους transgender Αμερικανούς.

Σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα Transgender Ορατότητας, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα σε οικογένειες, παιδιά και μεγαλύτερους πολίτες των ΗΠΑ.

«Σε όσους γιορτάζουν την Ημέρα Τransgender Ορατότητας, θέλω να ξέρετε ότι ο πρόεδρός σας, σας  βλέπει. Η Τζιλ, η Κάμαλα, ο Νταγκ (σ.σ. η Πρώτη Κυρία, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο σύζυγός της), όλη η κυβέρνησή μας σας βλέπει για το ποιοι είστε, πλασμένοι κατ’εικόνα Θεού, που αξίζετε αξιοπρέπεια, σεβασμό και υποστήριξη», ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο όταν υπάρχουν αυτοί που δεν σας βλέπουν, δεν σας σέβονται. Για παράδειγμα, η επέλαση των πολιτειακών νόμων κατά των transgender, που επιτίθενται σε εσάς και τις οικογένειές σας είναι απλά ένα λάθος», τόνισε.

«Η κυβέρνηση σας υπερασπίζεται ενάντια σε όλα αυτά τα νομοσχέδια μίσους. Δεσμευόμαστε για την πρόοδο της ισότητα για τους transgender στην τάξη, στο γήπεδο, την εργασία, τον στρατό μας, τα συστήματα στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παντού», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπάρχει πάντα περισσότερη δουλειά να γίνει, υπογράμμισε, προκειμένου «να σταματήσει η επιδημία βίας ενάντια σε transgender γυναίκες και κορίτσια, να διασφαλίσουμε ότι οι transgender ηλικιωμένοι μπορούν να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια και για να εγκριθεί ο νόμος της ισότητας, που θα βοηθήσει transgender ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν απαλλαγμένοι από τις διακρίσεις και τη βία», επεσήμανε.

Απευθυνόμενος σε γονείς transgender επεσήμανε: «Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του παιδιού σας είναι ένα από τα ισχυρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα κρατήσετε ασφαλή και υγιή», επίσης, προέτρεψε γονείς και παιδιά να ζητήσουν βοήθεια.

«Προς κάθε transgender Αμερικανό που πασχίζει, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και να ξέρετε ότι είστε τόσο γενναίοι, ανήκετε και σας στηρίζουμε», κατέληξε.

Όλη η επικαιρότητα