Ηλεία

“Μπάλλο” με τον… χείμαρρο “χόρεψαν” Ροβιάτα και Σαβάλια! (pics)

Τελειωτικό «χτύπημα» στην αγροτική οδοποιία.

Σημαντικά προβλήματα στην περιοχή κυρίως της Ροβιάτας, αλλά και στα γειτονικά Σαβάλια, προκάλεσε η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση.

Ο ακαθάριστος χείμαρρος, όπως άλλωστε καταγγέλλουν και οι κάτοικοι της περιοχής, σε συνδυασμό με την καταρρακτώδη βροχή, είχε ως αποτέλεσμα να «βγουν» τα νερά σε σπίτια, αποθήκες και βέβαια καλλιέργειες, προκαλώντας τον φόβο!

Επίσης σε διάφορες περιοχές του δήμου Ήλιδας υπήρξαν πτώσεις δέντρων.

Τα σοβαρά προβλήματα που ξεκίνησαν από την βροχή στις αρχές της εβδομάδας, συνεχίστηκαν και στα χωριά της Πηνείας, με τους αγροτικούς δρόμους να δέχονται ένα ακόμα «χτύπημα».

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας προσπαθούσαν να κάνουν διανοίξεις και καθαρισμούς, ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στο παραλιακό «κομμάτι» κυρίως στην περιοχή της Κουρούτας και Μαραθιάς.

Τα ίδια κάθε χρόνο…

Την ανησυχία του εξέφρασε, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο  πρόεδρος της Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είπε ότι ναι μεν η βροχή κράτησε πολύ ώρα, όμως και ο χείμαρρος που διέρχεται από το χωριό είναι ακαθάριστος:

Από τις 6:30 το πρωί και για 2 περίπου ώρες έβρεχε ασταμάτητα. Ο χείμαρρος δεν μπόρεσε να τραβήξει τα νερά και να τα διώξει προς την θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιουσίες στο χωριό. Και μιλάμε για ένα σημείο του χειμάρρου, στο γεφυράκι, που είναι μέσα στο χωριό.

Έχουν γίνει ζημιές σε καλλιέργειες και σε κάποια σπίτια και κυρίως αποθήκες το νερό μπήκε μέσα.

Το πρόβλημα υπάρχει κάθε χρόνο. Είναι ακαθάριστος ο χείμαρρος. Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και ήρθε άμεσα εργολάβος με μηχάνημα για να κάνει καθαρισμούς και να βρει δίοδο το νερό. Πνίγηκαν και κάποια ζώα κυρίως κότες απ΄ότι έχουμε διαπιστώσει…».

Την έντονη δυσφορία του για τον ακαθάριστο χείμαρρο εξέφρασε και πρόεδρος των Σαβαλίων κ. Δημοσθένης Καραφλός.

«Ακούγαμε τη βοή από τον χείμαρρο…»

Ένας από τους κατοίκους της Ροβιάτας που η περιουσία του βρέθηκε στο… «μάτι του κυκλώνα» είναι και ο κ.  Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Απ’ τη νύχτα και κυρίως από τα ξημερώματα έβρεχε καταρρακτωδώς. Ακούγαμε από την νύχτα, την βροχή και την βοή από τον χείμαρρο και σηκωθήκαμε να δούμε τι συμβαίνει.

Εκείνη την ώρα δεν είχαμε ακόμα πλημμυρίσει. Αλλά τις πρωινές ώρες, που βγήκαμε, έξω από το σπίτι και κυρίως πιο κάτω που έχουμε την αποθήκη είχε γίνει «λίμνη».

Είμαστε σε μια περιοχή που είναι κάπως γούβα και πάντα πλημμυρίζει. Δυστυχώς, ο χείμαρρος δεν είναι καθαρισμένος και κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα και τον φόβο όχι μόνο μην καταστραφούμε, αλλά μην πάθουμε και τίποτα.

Προλάβαμε τα πράγματα στην αποθήκη, αλλά αυτή η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει.

Ζούμε στην αβεβαιότητα. Στο έλεος του καιρού…».

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, τόνισε ότι από τα ξημερώματα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκονταν σε πολλά σημεία, κυρίως στις κοινότητες, όπου εντοπίστηκαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, λέγοντας ότι οι διευθετήσεις γίνονταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, μιας και η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα