Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η νομική, η εργασία στη φυλακή και τα…εξώδικα

“Προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή μου. Γίνομαι έρμαιο αυθαίρετων αξιολογήσεων”
Ακούστε το άρθρο

Ο δολοφόνος της Καρολάιν που έγινε πρώτο θέμα εξαιτίας της ειδεχθούς πράξης του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δείχνει εδώ και αρκετές εβδομάδες να είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται.

Εργάζεται στην κεντρική καντίνα της φυλακής, διαβάζει για τη Νομική -καθώς θέλει να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή, και έχει το βλέμμα του στη δίκη του στο Εφετείο, ελπίζοντας ότι θα σπάσει τα ισόβια στα οποία έχει ήδη καταδικαστεί δικαστεί…

Οι μόνοι που τον επισκέπτονται στη φυλακή είναι οι γονείς του οι οποίοι ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά μετά την δολοφονία της νύφης τους από το ίδιο τους το παιδί.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά από 15 μήνες, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση στέλνοντας εξώδικα σε τηλεοπτικούς σταθμούς απειλώντας με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές … Αναγνωρίζει στον εαυτό του δικαιώματα αλλά παραλείπει κάτι βασικό: Ότι αφαίρεσε το δικαίωμα στην Καρολάιν να ζήσει…

Στο εξώδικο που σας παρουσιάζει η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” αναφέρει:

“Όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομά pastedGraphic.pngμου, απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -και δη τα τηλεοπτικά κανάλια- από τον Μάιο του 2021.

Στο χρονικό αυτό διάστημα πολλές εκπομπές και δελτία ειδήσεων έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού τους χρόνου σχολιάζοντας την πορεία και τις εξελίξεις της ποινικής μου υποθέσεως, χωρίς τις απαραίτητες νομικές γνώσεις δια την ορθή και βάσιμη αξιολόγησή της, αλλά με μοναδικό γνώμονα την αύξηση της τηλεθέασης, καθώς επρόκειτο για υπόθεση, η οποία απασχόλησε εντόνως την κοινή γνώμη. Στο βωμό ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ κρίθηκα εντόνως και στοχοποιήθηκα, τόσο εγώ όσο και ο φιλικός και οικογενειακός μου περίγυρος.

Ακόμη και σήμερα, όπου η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των αποκλειστικώς αρμοδίων, ήτοι των Δικαστικών Αρχών, καθημερινώς το όνομά μου αλλά και φωτογραφίες μου χρησιμοποιούνται εις μάτην από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ηλεκτρονικό τύπο. Ακόμη και σήμερα, ευρισκόμενος δεκαπέντε και πλέον μήνες υπό κράτηση και ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί αμετακλήτως, καθώς εκκρεμεί η ασκηθείσα από εμέ ‘Έφεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, συνεχίζονται οι αναφορές στο πρόσωπό μου, στην πλειοψηφία τους με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο που ουδεμία σχέση έχει με την ουσία της υποθέσεως.

Πέραν των μυθευμάτων αυτών, εξυπακούεται ότι για την ασύστολη χρήση του ονόματός μου και την προβολή φωτογραφιών και βιντεοληπτικού υλικού δεν υπάρχει οιαδήποτε συναίνεση, οπότε και συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων εμού και των οικείων μου.

Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι από συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές επιδίδονται στην εμμονική και καθημερινή, πλέον, επινόηση ψευδών “ειδήσεων” δια το πρόσωπό μου, αδικώντας μεταξύ άλλων και τους σοβαρούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μετέφεραν τις πραγματικές ειδήσεις με σεβασμό, στο χρόνο που συνέβησαν.

Η συνεχής αυτή αναφορά εις εμέ και εις την ποινική μου υπόθεση, εκτός των προσωπικών συνεπειών, πλήττει σφόδρα και τις δύο οικογένειες που πενθούν φέρνοντάς τες καθημερινώς σε δύσκολη θέση, επιδεινώνοντας την ήδη δυσβάστακτη πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν”.

Είναι η πρώτη φορά που καταδικασμένος για δολοφονία στέλνει… εξώδικα κάνοντας λόγο ότι οι δημοσιογράφοι προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του.

Πριν από 15 μήνες, και μόλις είχε αποκαλυφθεί το άγριο έγκλημα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν εκείνος που έδινε… συνεντεύξεις έξω από το σπίτι σε δημοσιογράφους παριστάνοντας ότι είναι και ο ίδιος θύμα των δήθεν ληστών…

Στο εξώδικο αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η αναπαραγωγή του ονόματός μου και της υποθέσεώς μου μέχρι την αμετάκλητη εκδίκασή της και η διάθεση τους στο ευρύ κοινό χωρίς καμία επιφύλαξη προσβάλλει βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου και με καθιστά έρμαιο αυθαίρετων και ενστικτωδών αξιολογήσεων τοι) κοινού εν είδει ρωμαϊκής αρένας με σκοπό την κατασυκοφάντηση μου και την εκμηδένιση της αξιοπρέπειάς μου επιφέροντας ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο ηθικό. οικογενειακό και επαγγελματικό μου πεδίο. Ναι μεν η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα από εμάς πλην όμως η στοχοποίηση. διαπόμπευση και εξευτελισμός ενός ατόμου μέσω της συνεχούς αναπαραγωγής στοιχείων μιας υποθέσεως που ακόμη εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι παράνομη και προσβάλλει έννομα αγαθά. φανερά υπέρτερα από το έννομο αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης”.

Επιπλέον ο δολοφόνος της Καρολάιν, αναφέρει ότι οι συνεχείς αναφορές στο όνομά του “πλήττει βάναυσα την προσωπικότητά μου ενώ πλήττονται καθημερινώς και οι δύο οικογένειες από την συνεχή αναπαραγωγή στοιχείων της υπόθεσής του” βρισκόμενοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “χωρίς την παραμικρή ευθύνη σε μία καθημερινότητα γεμάτη πόνο και θλίψη, η οποία παρατείνεται επ’ pastedGraphic_1.pngαόριστον με την αναμόχλευση της τραγωδίας που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους”.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, δήλωσε στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

“Ο εντολέας μου αντιλαμβάνεται το βάρος της υπόθεσης για την οποία εκτίει ήδη την ποινή του αλλά κύριο μέλημά του είναι να προστατευθούν οι δύο οικογένειες. Για αυτό και προσχωρήσαμε σε αυτό το εξώδικο. Απώτερος σκοπός είναι να προστατευθεί το παιδί”.

Όλη η επικαιρότητα