Ποδόσφαιρο

Μπαρτσελόνα: Ο χρυσός «δεκάλογος» του Τσάβι – Ποιους έδιωξε

Από χθες  κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, κατέστησε πολύ σαφές ότι το έργο του βασίζεται στην «πειθαρχία»
Ακούστε το άρθρο

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει -και επίσημα- εδώ και ένα 24ωρο στην… εποχή Τσάβι. Ο Καταλανός τεχνικός προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αποδυτήρια των “μπλαουγκράνα”.

Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, δίνοντας το παράδειγμα, έφτασε το πρωί της Τρίτης (09.11.2021) στο γήπεδο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, 2,5 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη πρώτη προπόνησή του.

Στις πρώτες του αποφάσεις, ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα καρατόμησε τον επικεφαλής των φυσικοθεραπευτών, Χουάνχο Μπράου, και τον επικεφαλής εκγύμνασης Άλμπερτ Ρόκα (επιλογή του Ρόναλντ Κούμαν), οι οποίοι θεωρήθηκε ότι φέρουν ευθύνη για τη σωρεία μυικών τραυματισμών που πλήττουν και φέτος το σύλλογο.

Ο αντικαταστάτης του πρώτου θα είναι ο φυσιοθεραπευτής Κάρλες Νογκουέρα (ήταν στο επιτελείο του Τσάβι στην Αλ Σαντ). Στην ομάδα αναμένεται να επιστρέψει ο φυσιοθεραπευτής Τζάουμε Μουνίλ, μετά από παρουσία δυο ετών στην εθνική Ισπανίας στο ποδόσφαιρο σάλας, ενώ για το ιατρικό επιτελείο ακούγεται το όνομα του Ρικάρντ Προύνα

Από χθες κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, κατέστησε πολύ σαφές ότι το έργο του βασίζεται στην «πειθαρχία».

Η ισπανική εφημερίδα “As” αποκάλυψε τον δεκάλογο κανόνων του Τσάβι, τους οποίους έμαθε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και οι οποίοι από εδώ και πέρα θα πρέπει να τηρούνται στα αποδυτήρια των Καταλανών:

1- Οι παίκτες πρέπει να είναι στο γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την προπόνηση.

2- Το προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο δύο ώρες πριν την προπόνηση.

3- Οι παίκτες θα τρώνε στην τραπεζαρία των εγκαταστάσεων της Ciutat Esportiva, με πρόγραμμα των διατροφολόγων του συλλόγου.

4- Επιβάλλονται πρόστιμα. Είναι κάτι που δεν είχε συμβεί μετά την αποχώρηση του Λουίς Ενρίκε.

5- Τα πρόστιμα θα αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό.

6- 48 ώρες πριν από ένα παιχνίδι απαγορεύεται η επιστροφή στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα.

7- Αξιοκρατία. Η προπόνηση θα είναι σαν αγώνας, όπου θα κρίνονται οι παίκτες.

8- Έλεγχος εξωαθλητικών δραστηριοτήτων.

9- Απαγορευμένες επικίνδυνες δραστηριότητες. Ενας παίκτης δεν θα μπορεί να κάνει σερφ ή να οδηγεί ηλεκτρικό ποδήλατο. Αυτό το είδος πρακτικής θα τιμωρείται ως πολύ σοβαρό αδίκημα.

10- Καλή εικόνα. Οι παίκτες, ως θεμελιώδες κομμάτι του συλλόγου, πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα δώσουν το παράδειγμα.

Όλη η επικαιρότητα