Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Μπλόκο» σε φορτηγό με κοκαΐνη αξίας 400.000 ευρώ στο λιμάνι της Πάτρας!

26122015egklhmatikh005.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Μπλόκο» σε φορτηγό φορτωμένο με ναρκωτικά από την Ολλανδία έστησαν στο λιμάνι της Πάτρας αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής μαζί με τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού και λιμενικούς του Λιμεναρχείου Πάτρας το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, καταφέρνοντας να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (κυρίως κοκαΐνη αλλά και χασίς) από τη Δυτική Ευρώπη με στόχο να σπείρει τον θάνατο στην Ελλάδα.

Ύστερα από μεθοδική έρευνα εξακριβώθηκε το modus vivendi της οργάνωσης και αποκρυπτογραφήθηκαν οι παράμετροι της εισαγωγής κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, όταν το φορτηγό που ερχόταν από την Ανκόνα της Ιταλίας, αφίχθη στην Πάτρα φορτωμένο με φάρμακα και το οποίο οδηγούσε 45χρονος Έλληνας, ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς. Στον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην καμπίνα του φορτηγού 8.974 γραμμάρια κοκαΐνης!

Τη συγκεκριμένη ποσότητα είχε παραλάβει ο 45χρονος, πριν από λίγες ημέρες σε τοποθεσία στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου αλβανικής ιθαγένειας, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για να… συντονίσει επιτυχημένα το deal.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του 45χρονου στην Πάτρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Αθηνών (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία,  οι τρεις άνδρες κατηύθυναν τον 45χρονο συνεργό τους στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα από τις Κάτω Χώρες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.975 γραμμάρια κοκαΐνης, 23  γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο περίστροφα, 95 φυσίγγια και 29.900 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, ένα tablet, τρία ΙΧ αυτοκίνητα και το επίμαχο φορτηγό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε, ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, και την μεθοδολογία δράσης της προκύπτει ότι τα μέλη της είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική της δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Επιμ.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα