Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: «Νόμιζα ότι ήμουν σε εκδήλωση, δεν ήξερα ότι είναι πάρτι…»

Αρνείται ότι είπε ψέματα για το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του lockdown
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε σήμερα την κατηγορία που εξακόντισε ο πρώην σύμβουλός του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ότι είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων για ένα πάρτι στη διάρκεια του lockdown, λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει πως η συγκέντρωση μπορεί να ήταν αντίθετη στους κανόνες για την COVID-19.

Ο Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του, ύστερα από αποκαλύψεις για «κορωνοπάρτι» κατά τη διάρκεια lockdown, κάποια εκ των οποίων όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να αποχαιρετήσουν από κοντά ένα συγγενή τους που πέθαινε και η βασίλισσα θρηνούσε για τον σύζυγό της.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είπε ψέματα στην κοινή γνώμη και στο Κοινοβούλιο, ο Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: «Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε ήταν, όπως λέτε, αντίθετα με τους κανόνες… Νόμιζα ότι ήμουν σε μια εκδήλωση εργασίας».

Ο Τζόνσον παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα παραιτηθεί, αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο, λέγοντας μόνο ότι θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε αυτές τις σύντομες δηλώσεις, στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο, για να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, περιλαμβανομένων πάρτι που οργανώθηκαν από μέλη του προσωπικού την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Λυπάμαι βαθιά και πικρά γι΄αυτό που συνέβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω τη συγγνώμη μου τόσο στην Αυτής Μεγαλειότητα, όσο και στη χώρα», είπε.

Όλη η επικαιρότητα