My Name Is

My name is Alexopoulos …Thodoris Alexopoulos!

alexopoulos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τις πιο γνωστές φιγούρες του nightlife στην Ηλεία, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Θοδωρής Αλεξόπουλος, εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια σε πολύ γνωστά clubs της Ελλάδας και της Κύπρου…

Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία στο djing είναι αυτός που σήμερα απαντά στις ερωτήσεις μας…

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Πριν πόσα χρόνια ξεκίνησες να ασχολείσαι με το djing; Τι σε έκανε να το επιλέξεις;

Το μικρόβιο το είχα από την εφηβεία δίνοντας τα χαρτζιλίκια μου για αγορά δίσκων βινυλίου! Έτσι ξεκίνησα να το κάνω σαν χόμπι, αφού εκείνα τα χρόνια, σε αντίθεση με το σήμερα, δεν εμπιστεύονταν έναν νεαρό να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη… Με φίλους, που είχαμε το ίδιο πάθος για την μουσική, κάναμε διάφορα πάρτυ οπουδήποτε, σε αυλές, υπόγεια, παράλιες, σπίτια! Επαγγελματικά ξεκίνησα πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν προσπαθούσα να βρω έναν καλό dj για το μαγαζί μου… αφού δεν βρήκα κάποιον που να με ικανοποιεί μουσικά, ανέβηκα εγώ στα decks και η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη! Από τότε, το 2002, το έκανα επαγγελματικά και ήμουν πολύ χαρούμενος που μπορούσα να ζω κάνοντας απλά το χόμπι μου!

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;

Οι συμβουλές ήταν πολλές… εγώ κράτησα το να είμαι ο εαυτός μου, να χαμογελώ, και να μην λέω ποτέ πως τα ξέρω όλα, αφού ακόμα και σήμερα μαθαίνω!

Το djing είναι επιστήμη, συναίσθημα, τρόπος για να γνωρίζεις μέρη παίζοντας μουσική… ή μια πρώτης τάξης ευκαιρία για highlight και… γνωριμίες;

Το djing είναι σίγουρα επιστήμη, άδικα με την βοήθεια τις τεχνολογίας σήμερα, οπωσδήποτε συναίσθημα γιατί χωρίς αυτό δεν πας πουθενά… το highlight και οι γνωριμίες είναι δεδομένα αφού η δουλειά μας έχει να κάνει με παρά πολύ κόσμο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία  κινείσαι και εξελίσσεσαι…

Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν παίζεις μπροστά σε κόσμο;

Το να παίζεις μπροστά σε κόσμο ανεξάρτητα αν αυτός ο κόσμος είναι λίγος ή πολύς, είναι κάτι μαγικό, αφού νιώθεις πως με τις επιλογές σου μπορείς να κάνεις τους γύρω σου να τραγουδούν, να χορεύουν, να χοροπηδούν, να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα τους και να τους διασκεδάζεις! Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ικανοποίηση από αυτό!

Ελλάδα-Κύπρος… οι χώροι που έχεις παίξει τις μουσικές σου και σου έχουν προσφέρει τις καλύτερες αναμνήσεις ποιοι είναι;

Καλές και διαφορετικές αναμνήσεις έχω από όπου κι αν δούλεψα… στο μυαλό μου πρώτα έρχεται η Μύκονος, ένα από τα πιο δημοφιλή, αν όχι το δημοφιλέστερο, νησιά μας, με απίστευτη ομορφιά και κόσμο από όλο τον πλανήτη! Έχω να θυμάμαι χώρους όπως τα NAMMOS, COO, GUZEL, JACKY O, CAVO TAGOO, και κορυφαίο το ROCK `N` ROLL όπου πιστεύω πέρασα τις πιο ωραίες στιγμές και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό… Από εκεί μου έκαναν και την πρόταση να συνεχίσω στην Κύπρο μας, όπου δουλεύω ακόμα κατά την θερινή περίοδο σε clubs όπως τα DOLCE, BREEZE DT, BLUEBERRY, CAFE MERCEDES, MO, KOO, κ.α. 

Ποιο είδος μουσικής κυριαρχεί στα set σου;

Η μουσική μου είναι mainstream, δηλαδή θα ακούσεις τα πάντα! House, r `n` b, rock, pop ελληνικά και ότι άλλο μπορεί να κάνει ένα μαγαζί να είναι συνεχεία… στον αέρα! Σίγουρα το να «παντρεύεις» τόσα ειδή μουσικής, αν δεν έχεις την τεχνική και την κουλτούρα δεν θα καταφέρεις και το ανάλογο αποτέλεσμα!

 

Πως θα χαρακτήριζες τον ήχο του σήμερα και προς τα που βλέπεις να βαδίζει στο άμεσο μέλλον;

Ο ήχος του σήμερα διαθέτει επιρροές από τις περασμένες δεκαετίες για να μην πω και ακόμα παλιότερες εποχές όπου υπήρχαν πραγματικά μεγάλες φωνές, καλλιτέχνες και γκρουπ που διέθεταν αίγλη που σήμερα δύσκολα θα συναντήσεις σε ένα σύγχρονο τραγούδι.. Το μέλλον θα είναι σίγουρα κάτι νέο για όλους μας αφού και πάλι ο ήχος αλλάζει έχοντας σαν… back up και την τεραστία μουσική τεχνολογία που βοήθα πολύ σε αυτό! Νέες γενιές, νέοι ήχοι! Οι dj`s , μουσικοί παράγωγοί και πολλές δισκογραφικές εταιρίες κάνουν πραγματικά μια μουσική επανάσταση δείχνοντας μας τον δρόμο της δημιουργίας μιας νέας εποχής!

Η μεγάλη πλειοψηφία των dj`s παίζουν με υπολογιστή και ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό με βινύλιο… ποια είναι η γνώμη σου γι` αυτό;

Σήμερα τα laptop και τα pc έχουν κάνει τη δουλειά ενός dj πιο εύκολη και πιο απλή αφού μπορείς να έχεις μαζί σου, ανά πάσα στιγμή, όλη τη μουσική σου χωρίς να περιορίζεσαι σε αριθμό τραγουδιών ή το είδος που χρειάζεσαι και χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να κουβαλάς! Η αλήθεια είναι πως ο παραδοσιακός τρόπος, το να παίζεις με βινύλια, έχει μια διαφορετική και σίγουρα διαχρονική αξία ενώ εκεί φαίνεται και το ποσό «τεχνίτης» είσαι! Πλέον ένα πολύ μικρό ποσοστό dj επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο ενώ για τους νεότερους είναι κάτι εντελώς άγνωστο…  

Ποιους djs θαυμάζεις;

Είναι αρκετά τα ονόματα που θαυμάζω… Να ξεκινήσω με τους «δικούς μας» Pascal, G Seira, Sparky, Dino, Agent Greg ενώ στο εξωτερικό μπορώ να πω για τους Hardwell, Alesso, Calvin Harris Nicky Romero… φυσικά υπάρχουν κι άλλοι πολλοί Έλληνες και ξένοι αξιόλογοι dj’s.

Ευτράπελα περιστατικά που σου έχουν συμβεί έχεις να θυμάσαι; Ποιο είναι το «κορυφαίο»;

Ευτράπελα δεν θα το έλεγα πως μου έχουν συμβεί, αλλά κάτι που μου έχει τύχει ήταν σε ένα μαγαζί, με πολύ μεγάλο όνομα, όταν ήρθε ένας επίσης επώνυμος πελάτης και μου ζήτησε να σταματήσω να παίζω το καθιερωμένο σετ μου και να παίξω ως το πρωί μόνο Αντώνη Ρέμο… και με επανάληψη πολλών τραγουδιών του… Η αντίδραση μου ήταν άμεση και έντονη, αλλά όταν έβαλε το χέρι στην τσέπη κι εγώ και ο επιχειρηματίας κάναμε ότι ακριβώς μας ζήτησε…

Facebook/twitter και γενικότερα ιντερνέτ… ποια η σχέση σου και η άποψη σου σε σχέση με το djing;

Facebook και twitter αποτελούν «εργαλεία» επικοινωνίας καθώς και μεγάλη πηγή πληροφοριών… Γενικότερα, το διαδίκτυο είναι ότι καλύτερο για εμάς αφού μπορούμε να ενημερωνόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο για τα πάντα… τάσεις, καινούριες παράγωγες, από όποιον καλλιτέχνη. Φυσικά αυτό είναι από τα πλεονεκτήματα της εποχής μας αν σκεφτεί κανείς πως κάποτε δεν είχαμε ούτε κινητά και τα πάντα γινόντουσαν και μαθεύονταν από στόμα σε στόμα!

Που μπορεί να σε ακούσει κανείς αυτό το διάστημα;

Την φετινή σεζόν, με εξαίρεση την περίοδο των Χριστουγέννων, έκανα επιλεκτικές εμφανίσεις στον Πύργο! Γενικότερα αυτό το διάστημα κάνω διάφορα guest σε Αθήνα και Κύπρο. Στην Κύπρο θα βρίσκομαι και καθ` όλη τη διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού.

 

 

Όλη η επικαιρότητα