My Name Is

My name is Athanasopoulos. …Aggelos Athanasopoulos!

11080744_1045444458803599_7507473026261555550_o.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα πιο γνωστά «ψαλίδια» της πόλης του Πύργου, ιδιοκτήτης του «Aggelos Barber Shop» (Καραϊσκάκη 19).

Ο Άγγελος Αθανασόπουλος είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της στήλης καταθέτοντας -μέσω των απαντήσεων του- την άποψη του για την κομμωτική.

 

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Η κομμωτική μου άρεσε από μικρό παιδί! Ήταν η μητέρα μου κομμώτρια και έβλεπα που έφτιαχνε τα μαλλιά στις γυναίκες και τα κουρέματα στους άντρες κι έτσι μου κόλλησε το μικρόβιο!

 

Ποια η διαφορά του Barber Shopμε ένα κομμωτήριο;

Το «Barber Shop» είναι πιο εξειδικευμένο στην αντρική περιποίηση όσον αφόρα το κούρεμα, ακόμα και το παραδοσιακό ξύρισμα που όποιος το έχει δοκιμάσει έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του γι` αυτό! Είναι, θα έλεγα το καφενείο του άντρα και παράλληλα, πολλές φόρες, ο χώρος που θα γίνουν οι μεγαλύτερες επαγγελματικές συμφωνίες! Είναι ο χώρος όπου ο άντρας θα νιώσει σαν στο σπίτι του! Βεβαία αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει και τη γυναίκεια περιποίηση!

 

Ποιο πιστεύεις πως είναι το πιο δυνατό σημείο του ταλέντου σου;

Δίνω σημασία στη δουλεία μου και είμαι ο εαυτός μου με όλους τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι!

 

 

Θεωρείς ότι υπάρχει κάποια “συνταγή της επιτυχίας” για έναν κομμωτή και αν ναι, ποια είναι αυτή;

 

Η συνταγή της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις! Η κομμωτική είναι ένα επάγγελμα δημιουργίας και συναισθημάτων! Αν δεν βγάζεις αγάπη για το δημιούργημα σου δεν μπορείς να αγγίξεις την επιτυχία!

 

Τι θυμάσαι από το πρώτο κούρεμα που έκανες ως επαγγελματίας;

 

Θυμάμαι ότι είχα πολύ άγχος αλλά ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα!

 

Ποιες είναι η κυρίαρχη τάση στην κομμωτική αυτή την εποχή;

 

Οι τάσεις είναι πολλές, που σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα. Πάντως, και μιλώντας γενικότερα, η κυρίαρχη τάση το τελευταίο διάστημα στο αντρικό κούρεμα/χτένισμα είναι η “old school” άποψη, με την χωρίστρα να αποτελεί το βασικό χαρκατηριστικό της…

 

Υπάρχουν κάποιες τάσεις που κατά τη γνώμη σου είναι πάντα στη μόδα;

 

Κατά βάση τη μόδα τη φτιάχνουμε και μόνοι μας! Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για τη μόδα, όποτε, τα πάντα είναι πάντα στη μόδα!

 

Ξανθό ή μελαχρινό;

Μελαχρινό! Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πιστεύεις πως οι γυναίκες με κοντά μαλλιά είναι σέξι;

 

Ναι είναι σέξι αλλά δε σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες!

 Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τύπος μαλλιών για να δουλεύεις;

Δύσκολη ερώτηση! Όλοι οι τύποι μαλλιών μου αρέσουν γιατί ο κάθε τύπος μου βγάζει διαφορετικά συναισθήματα ώστε να δημιουργήσω ανάλογα! Βέβαια ο πιο ευκολοδούλευτος τύπος είναι τα ίσια μαλλιά!

 

Με ποιο τρόπο πιστεύεις πως τα μαλλιά σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου; 

Τα μαλλιά είναι το Α και το παπούτσι το Ω στην εμφάνιση του ανθρώπου! Αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας, με την προϋπόθεση ότι μπορούμε να το υποστηρίξουμε κιόλας, τότε ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση μας!

 

 

Οι πελάτες σου τολμούν έντονες αλλαγές στα μαλλιά τους;

 Και βεβαία τολμούν! Άλλωστε όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι κι εγώ είμαι άτομο της αλλαγής, οπότε μου δείχνουν εμπιστοσύνη οι πελάτες μου για κάτι το καινούριο!

 

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου της κομμωτικής σήμερα; Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα άρα και την κομμωτική! Η μεγάλη πληγή που έχει επηρεάσει όλους τους επαγγελματίες καταστηματάρχες κουρείς και κομμωτές είναι οι.. «πειρατές με τα βαλιτσάκια» που προσφέρουν υπηρεσίες στο σπίτι!

Κομμωτής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

 

Κομμωτής δε γεννιέσαι! Κανείς δεν είναι γεννημένος για να κάνει κάτι συγκεκριμένο στη ζωή του! Το θέμα είναι να σου αρέσει και να αγαπάς αυτό το οποίο κάνεις και να κοιτάζεις να γίνεσαι καλύτερος στον τομέα σου! Το σημαντικό στη δουλειά μας είναι να έχεις φαντασία και. “ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ”!

Όλη η επικαιρότητα