Categories: My Name Is

My name is Georgopoulos… Nikos Georgopoulos!

Share

Ο Νίκος Γεωργόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο και είναι ευρύτερα γνωστός από την, εδώ και πολλά χρόνια, ενασχόληση του στο χώρο του σέρβις/μπουφέ σε καταστήματα της πόλης (σ.σ. τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο «Επαρχείον»)…

Έχει ειδικό ενδιαφέρον το τι απαντά στις ερωτήσεις μας γύρω από το επάγγελμα του και όχι μόνο…

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Ποιος είναι ο Νίκος Γεωργόπουλος με πέντε λέξεις;

Αυθόρμητος, εγωιστής, εργατικός με έντονη προσωπικότητα φιλόδοξος και καλός οικογενειάρχης…

Τι σε «έσπρωξε» στο συγκεκριμένο επάγγελμα;

Ένα καλοκαίρι ενώ ήμουν ακόμα μαθητής Λυκείου εργάστηκα για κάποιες ημέρες προκειμένου να αποκτήσω τα χρήματα για να πάω διακοπές με τους φίλους μου… αυτές τις ημέρες αντιλήφθηκα πως μου άρεσε ο συγκεκριμένος χώρος και αποφάσισα να συνεχίσω αυτό το επάγγελμα.

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο χώρο και ποια είναι η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζεις το επάγγελμα σου;

Στον χώρο της εστίασης βρίσκομαι τα τελευταία… 22 χρόνια! Έχω δουλέψει, παλιότερα, και σε μπαρ αλλά με κέρδισε ο κόσμος του καφέ! Το επάγγελμα μου το αντιμετωπίζω με σοβαρότητα και προσπαθώ μέσα από τις δημιουργίες μου να καταφέρω να ωθήσω περισσότερο κόσμο να βγει από το σπίτι του για να πιουν τουλάχιστον έναν καφέ και να ξεχαστούν από τα καθημερινά προβλήματα που έχουν.

Τι προσέχεις περισσότερο όταν δουλεύεις;

Αυτό που προσέχω όταν δουλεύω είναι να ευχαριστήσω τον ουρανίσκο του πελάτη με τις δημιουργίες μου και να φτιάχνω ροφήματα που συμφωνούν με τα γούστα τους και προσφέρον μεγαλύτερη απόλαυση.

Πιστεύεις ότι η κρίση έχει σταθεί αιτία για να βρεθούν εκτός χώρου μπουφετζήδες που απλά ξέρουν να βγάζουν παραγγελίες, “χαρτάκια”, χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι αυτό που φτιάχνουν, κάνουν μηχανικές κινήσεις που τους έδειξαν χωρίς να ξέρουν το γιατί τις κάνουν και πώς μπορούν να βελτιωθούν;

Είναι βέβαιο ότι λόγω κρίσης έχουν βρεθεί πολλοί εκτός χώρου επειδή τα καφέ έχουν, αναγκαστικά, μειώσει το προσωπικό τους… αλλά πιστεύω ότι αυτοί που «αποβάλλονται» από τον χώρο δεν ήρθαν ποτέ για να μείνουν.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους πελάτες δεκαπέντε χρόνια πριν και στους σημερινούς;

Κατά βάση δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές στους σημερινούς πελάτες σε σχέση με πριν 15 χρόνια. Μπορώ να πω πως η μόνη διάφορα που εντοπίζω είναι η… οικονομική! Φυσικά λόγω της οικονομικής κρίσης όλοι, πλέον, ξοδεύουν με μέτρο.

Εργάζεσαι σε έναν από τους πιο γνωστούς χώρους, το «Επαρχείον», που βρίσκεται σε μια τοποθεσία-σύμβολο για την πρωτεύουσα της Ηλείας… υπάρχουν φορές που νιώθεις αυτό το «βάρος»;

Στο «Επαρχείον» εργάζομαι εδώ και 7 χρόνια! Δουλεύοντας στο χώρο νιώθω ότι είμαι μέλος ενός πραγματικά μεγάλου team και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους λειτουργίας, Γιώργο Δημητρακόπουλο και Χρήστο Κολλά, για την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους να με κάνουν μέλος αυτής της ομάδας δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Όσο για το «βάρος» που αναφέρεις μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να εργάζεσαι σε έναν χώρο που γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης, καθώς και πολύς κόσμος σε όλη την Ελλάδα! Έναν χώρο που βρίσκεται μέσα στο πράσινο και διαθέτει φανταστική θέα…

Εκτός εργασιακού περιβάλλοντος πως ξοδεύεις το χρόνο σου;

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στην οικογένεια μου.

Τι σου αρέσει πιο πολύ στον Πύργο και την Ηλεία; Τι θα ήθελες ν` αλλάξει άμεσα;

Αγαπώ την πόλη μου γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι μια πόλη όπου μπορείς να μεγαλώσεις την οικογένεια σου με λιγότερο άγχος σε σχέση με μια μεγαλύτερη πόλη. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξει άμεσα είναι να γίνει μια καθαρή πόλη χωρίς σκουπίδια και χωρίς αδέσποτα ζώα στους δρόμους.

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Αυτό που με κάνει να χαμογελώ είναι η οικογένεια μου, οι συνεργάτες και οι φίλοι μου.