Categories: My Name Is

My name is Konstantopoulos… Mpampis Konstantopoulos!

Share

Αν και μόλις 25 ετών ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος (με καταγωγή από το Χειμαδιό του Δήμου Πύργου), διαθέτει θητεία αρκετών χρόνων στην Αθήνα (αλλά και της Μυκόνου κι άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας), όπου πέρασε από τα decks πολλών γνωστών χώρων διασκέδασης…

Το τελευταίο διάστημα είναι μόνιμος κάτοικος Πύργου και σήμερα καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις μας…

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.comΠως θα περιέγραφες τον εαυτό σου με τρείς λέξεις;

Απαιτητικός, αισιόδοξος, clubber…

Πως άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική, σε ποιό σημείο βρίσκεσαι και που θα ήθελες να είσαι στο μέλλον; Ποιές είναι οι μουσικές επιρροές σου;

Με τη μουσική άρχισα να ασχολούμαι από τότε που ήμουν έμβρυο (γέλια)! Θέλω να πω πως δεν ξέρω αν είναι όντως μόνο θέμα ”άστρου” όλη αυτή η σχέση μου με τη μουσική, αλλά πιστεύω πως αποτέλεσε βασικό παράγοντα το ότι μεγάλωσα με συνεχή και έντονα ακούσματα στο σπίτι μου. Θεωρώ ότι μέσα από την πορεία μου στο χώρο τα τελευταία 7 χρόνια, βρίσκομαι σε έναν καλό και τουλάχιστον, για έμενα, επιθυμητό επίπεδο. Όσον αφορά το μέλλον και που θα ήθελα να φτάσω, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όπως πάντα, έχω βάλει και θα συνεχίζω να βάζω στόχους που δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο πέρα από την επίτευξη τους.

Το djing είναι επιστήμη, συναίσθημα, τρόπος για να γνωρίζεις μέρη παίζοντας μουσική… ή μια πρώτης τάξης ευκαιρία για highlight και… γνωριμίες;

Και τα δυο σκέλη της ερώτησης σημαίνουν djing. Το πρώτο σκέλος είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις και το δεύτερο είναι εκείνο που σου δίνει την ώθηση να ”ανέβεις” ακόμη περισσότερο.

Σε τι δίνεις μεγαλύτερη συγκέντρωση… στο νέο υλικό ή στην εξέλιξη της τεχνικής σου;

Θα έλεγα και στα δυο… απλά, ποτέ το πρόγραμμα μου δε βασιζόταν ούτε στο 80% σε νέο υλικό, γιατί μου αρέσει να δημιουργώ κλίμα ανάμνησης στο κοινό μου, το λεγόμενο ”flashback” που λέμε στη «γλώσσα» των dj`s.

Παραγγελιές δέχεσαι;

Θεωρώ πως όταν ο dj σε έχει ”πάει” εκεί που θες, δεν θα κάνεις την κίνηση να του ζητήσεις παραγγελιά, γιατί απλά σε έχει κερδίσει και του έχεις εμπιστευτεί τη βραδιά σου.

Όσο καιρό δουλεύεις στο χώρο ποια προβλήματα αντιμετώπισες και τι είναι αυτό που περισσότερο μισείς να σου συμβαίνει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο άξιο λόγου πρόβλημα. Παρ’ όλα ταύτα, αυτό που μπορώ να πω πως με εκνευρίζει αφάνταστα είναι οι στιγμές που βρίσκεσαι στο απόγειο της βραδιάς και για συγκεκριμένους λόγους η ένταση της μουσικής πρέπει… χαμηλώσει!

Έχοντας δουλέψει επί σειρά ετών σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας πως κρίνεις τους μουσικούς ρυθμούς στους οποίους κινείται σήμερα ο Πύργος και η Ηλεία;

Αρχικά δεν μπορώ να κρίνω και δεν μου αρέσει και ο όρος αυτός. Θεωρώ όμως ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο αλλά όχι στο επιθυμητό όσον αφορά το clubbing. Γι` αυτό και γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια, σε συνεργασία με συγκεκριμένους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο και την Dance σκηνή της Ελλάδας, για να μπορέσουμε και να επαναφέρουμε το clubbing αλλά και να ανέβει περισσότερο η ποιότητα της παρεχόμενης διασκέδασης στην πόλη.

Τι θα συμβούλευες έναν νέο που ξεκινάει σήμερα το djing;

Να εμπιστεύεται και να δουλεύει με τα αυτιά του… και τα μάτια του να τα έχει στον κόσμο και όχι μπροστά από μια οθόνη που δεν αφήνει ούτε τον ίδιο να διασκεδάσει με τις μουσικές που επιλέγει.

Που μπορεί να σε ακούσει κανείς αυτή την εποχή;

Μετά από μια απίστευτη σεζόν στα Χανιά, επέστρεψα στον Πύργο και παίζω στο μοναδικό club του νομού, το «Vogue» Club και στο πρόσφατα ανανεωμένο LEAVING – Rex cafe-bar… και τα δυο στην κεντρική πλατεία της πόλης!