Categories: My Name Is

My name is Lampaounas… Nikochristos Lampaounas!

Share

Ο Νικόχρηστος Λαμπαούνας είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος μουσικός. Το ταξίδι του σε αυτό το μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία και προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλο καθώς δείχνει να έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για μια μεγάλη καριέρα… Τον τελευταίο καιρό μας μαγεύει με τις εμφανίσεις του στο μουσικό ριάλιτι του ΣΚΑΪ «The Voice»… Αυτό στάθηκε και αφορμή για τη σημερινή μας συζήτηση.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

Ποιος είναι ο Νικόχρηστος με τρεις λέξεις;
Παρακαλώ, άλλη ερώτηση! (3 λέξεις είπαμε)

Σε ποια ηλικία ξεκινά η ενασχόληση σου με τη μουσική;
Ήμουν 13 ετών θυμάμαι, όταν ο αδερφός μου ο Σπύρος με την παρέα του (15 χρονών παιδιά), έφτιάξαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο υπόγειο του σπιτιού μας. Εκεί περνούσα πολλές ώρες κι εγώ, μαζί με τα άλλα παιδιά της παρέας και άρχισα σιγά σιγά να κολλάω με τη μουσική! Μετά από δύο χρόνια, στα 15 μου, δανειζόμουν (μετά από πολλές μάχες) το μπάσσο του αδερφού μου, γιατί αποφασίσαμε με την παρέα μου να φτιάξουμε συγκρότημα, χωρίς να ξέρει κανένας κάποιο μουσικό όργανο να τονίσω! Κι όμως, τα καταφέραμε!!! Παίξαμε δύο χρόνια σαν μπάντα κι εκεί κατάλαβα, πως, η μουσική είναι το οξυγόνο μου.

Τι όνειρα έκανες όταν ήσουν ακόμα παιδί;
Αυτά που κάνω ακόμα! Να έχω δίπλα μου πάντα τους ανθρώπους που με αγαπούν και αγαπάω!

Πως βλέπεις τον Νικοχρηστο στο μέλλον;
Δεν μου έρχεται κάποια συγκεκριμένη εικόνα γενικότερα, πέραν του ότι, θα συνεχίσει να λατρεύει και να ασχολείται με τη μουσική.

Συμμετέχεις σε κάποια μπάντα;
Τώρα ετοιμάζουμε κάτι νέο. Σε λίγες μέρες αν όλα πάνε καλά, θα ενημερωθείτε και από τις σελίδες μου στο instagram και στο facebook.

Το επάγγελμα σου δεν έχει καμμια σχέση με τη μουσική…πως καταφέρεις και τα συνδιάζεις;
Με όρεξη, θέληση και λίγο τρέξιμο παραπάνω, όλα γίνονται! Το καλοκαίρι υπάρχει λίγη πίεση, αλλά τα καταφέρνω.

Πως πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο The Voice?
Όσο μεγαλώνω και περνούν τα χρόνια δεν θέλω να αφήνω εκρεμμότητες και να γεννιούνται απωθημένα! Οπότε είπα, τώρα θα το κάνω χωρίς πολλές σκέψεις.

To μετάνιωσες ποτε;
Αν και είναι νωρίς να απαντήσω μου φαίνεται σε μια τέτοια σκέψη, όχι δεν το μετάνιωσα και έτσι όπως κυλλάνε τα πράγματα νομίζω πως δεν θα το μετανιώσω, διότι όσον αφορά το περιβάλλον εκεί, είναι πολύ φιλικό, όλοι τους ευγενέστατοι και γενικότερα υπάρχει ευχάριστο κλίμα. Είναι πραγματικά πολύ ωραία εμπειρία!

Είσαι από τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;
Πάντα γεμάτο και να ρέει, έτσι βολτάρουμε ωραίοι!!! Αισιοδοξία πάνω από όλα και θετική σκέψη!

Πως επηρέασε η διάδοση του Internet τη μουσική βιομηχανία και τους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια; Είναι σύμμαχος ή εχθρός για τους νέους καλλιτέχνες;
Περίεργη ερώτηση και πιστεύω θέλει μεγάλη ανάλυση… Με λίγα λόγια όμως θεωρώ, πως, είναι σύμμαχος και για τους καλλιτέχνες και για τους ακροατές. Βέβαια να έχεις τους δίσκους σου, τα cd’s και τις κασέτες σου έχει άλλη χάρη.

Είσαι υπέρ ή κατά της «ταμπέλας» στη μουσική;
Όλα είναι έντεχνο τέλος! Μια ταμπέλα τόσες κατηγορίες.-

Μουσικά πρότυπα έχεις;
Πάρα πολλά και από διαφορετικά είδη μουσικής. Αλλους τους θαυμάζω για την ερμηνεία τους, άλλους για το στίχο τους, άλλους για τη μουσική τους και κάποιους εννοείται για όλα αυτά μαζί!

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;
Μια συνεργασία που ονειρεύομαι χρόνια, είναι όλοι! Όλοι σε ένα δίσκο μέσα!  20 αγαπημένοι μου καλλιτέχνες να ερμηνεύουν δικά μου τραγούδια…

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι τόσα χρόνια με στηρίζουν να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Είναι πολλοί και είναι σημαντικοί για εμένα!! Την οικογένεια μου, τους φίλους μου και όσους πιστεύουν σε εμένα!