My Name Is

My name is Lavone… Eva Lavone!

lavone_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Έβα Λαβόνε, από την Αθήνα, σε λίγο καιρό ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ Πύργου

Εκτός του φοιτητόκοσμου της πόλης η Εύα αποτελεί και μια γνώριμη φιγούρα στο χώρο του nightlife της περιοχής μας φωτογραφίζοντας –ως Εύα Lvn– για το lifetown.gr… ας δούμε τι απαντά στις ερωτήσεις μας…

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

Τι θα έλεγες σε κάποιον μιλώντας για… εσένα;

Αν και δε μιλάω πολύ για τον εαυτό μου, είμαι αισιόδοξη και μου αρέσει η δημιουργικότητα.  

Με ποιο moto αντιμετωπίζεις τη ζωή;

Υπάρχουν δυο… το «Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά τότε δεν είναι το τέλος»…  και το «Γίνε ο άνθρωπος που ο σκύλος σου πιστεύει ότι είσαι».

Πως αντιμετώπιζες τον Πύργο και την Ηλεία πριν έρθεις για σπουδές και τι σκέφτεσαι τώρα;

 

Ήθελα να περάσω εδώ, ήταν η 5η μου επιλογή και η μόνη εκτός Αθήνας, δεν έδωσα σημασία σε τυχόν σχόλια για το Πύργο. Κάθε πόλη έχει τα καλά και τα κακά της. Ακόμα και να φύγω θα βρίσκω πάντα αφορμή να επιστρέφω στην περιοχή, ειδικά τα καλοκαίρια.

Τι πιστεύεις θα καθιστούσε πιο ελκυστική την πόλη του Πύργου ως προς την νεολαία και φυσικά απέναντι τους φοιτητές;

Μεγάλο προτέρημα της πόλης του Πύργου είναι οι οικονομικές τιμές  που δίνουν τη δυνατότητα στη νεολαία αλλά και τους φοιτητές να την επιλέγουν για τη διασκέδαση τους και την διαμονή τους. Όσο εξελίσσονται οι χώροι διασκέδασης σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής τόσο πιο ελκυστικός θα γίνεται ο Πύργος.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου στο Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΤΕΙ Πύργου τι «γεύση» σου μένει;

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια;… (γέλια)… η αλήθεια είναι ότι περάσαμε δύσκολα αυτά τα χρόνια είχαμε πολλές ελλείψεις ήρθε και το σχέδιο Αθηνά να μας αποτελειώσει! Αλλά  πάντα πίστευα σε αυτό το τμήμα, άλλοι δεν πίστεψαν σε μας και στις δυνατότητες του…

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου σε σχέση με το αντικείμενο σπουδών σου;

Αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ είναι το graphic design! Έχω μάθει ήδη πάρα πολλά -είχα βέβαια και το καλύτερο δάσκαλο που θα μπορούσα να έχω- ασχολούμαι και μόνη μου όσο μπορώ και όταν τελειώσω με τη σχολή εδώ θα κοιτάξω να κάνω κάτι παραπάνω ώστε να εξελιχθώ  ακόμα πιο πολύ… Όρεξη για δημιουργικότητα να υπάρχει και όλα τα άλλα έρχονται!

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με την φωτογράφηση του nightlife στην περιοχή μας;

Μια βροχερή μέρα που ήμασταν για καφέ με τον Σάκη (Μαστοράκη) και μιλούσαμε για το lifetown μου λέει: “θέλεις να σου πάρω μια μηχανή να αρχίσεις να βγάζεις φωτογραφίες στα μαγαζιά εφόσον ξέρεις και photoshop;” Δεν δυσκολεύτηκα να πω ναι , μου άρεσε πολύ η ιδέα, έτσι και αρχίσαμε…. 

Πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι όταν διασκεδάζουν σε σχέση με το υπόλοιπο της ημέρας;

Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορές. Οι άνθρωποι βγαίνουν να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από τη καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι η γνώμη σου για το nightlife της περιοχής απ` όλα όσα έχεις δει –και φωτογραφήσει- ως τώρα;

Πιστεύω ότι το nightlife το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερο, ειδικά στη Κουρούτα, έχεις πολλές επιλογές διασκέδασης και πολλά event σε αντίθεση με το Χειμώνα στη πόλη του Πύργου

Ποια είναι η σχέση σου με το διαδίκτυο και τα social media;

Καλώς ή κακώς ο υπολογιστής είναι η προέκταση του χεριού μου! Είναι πολλές οι ώρες που ξοδεύω στο διαδίκτυο… μην ξεχνάς ότι αφιερώνω πολλές ώρες να φτιάξω φωτογραφίες και να τις ανεβάζω στο site.  Όσο για τα social media έκτος από το facebook δεν χρησιμοποιώ πλέον τίποτα άλλο.

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Αυτό που μου ήρθε κατευθείαν με το που διάβασα την ερώτηση ήταν φυσικά το μικρό μου το σκυλάκι ο Ζίκος… Τρελαίνομαι όταν  γυρνάω από την δουλειά να μπαίνω στο σπίτι και να ξέρω ότι θα είναι εκεί με τα τρελά του να περιμένει πως και πως να γυρίσω.. πως να μην χαμογελάς με μια τέτοια φατσούλα;

Όλη η επικαιρότητα