Categories: My Name Is

My name is Mikelopoulos … Giorgos Mikelopoulos!

Share

Ο Γιώργος Μικελόπουλος (26 ετών), γεννήθηκε και ζει στον Πύργο και είναι ευρύτερα γνωστός στα Ηλειακά γήπεδα αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα (σ.σ. την σεζόν που διανύουμε στον Κεραυνό Καλλικώμου)…

Εκτός αυτού είναι τελειόφοιτος στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα), απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, ενώ εργάζεται στο αθλητικό τμήμα της ΠΑΤΡΙΣ…

Ας δούμε τα «αντανακλαστικά» του στα «σουτ» (σ.σ. ερωτήσεις) που του κάναμε…

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όταν σε ρωτούν “τι τύπος είσαι;” τι απαντάς;

Με διακρίνουν η κοινωνικότητα και ο αυθορμητισμός ο οποίος, η αλήθεια είναι, πως δεν μου βγαίνει πάντα σε καλό! Μου αρέσει επίσης να βλέπω το χαμόγελο στα χείλη των άλλων, ξέροντας ότι το έχω προκαλέσει εγώ αν και πολλές φορές η νευρικότητα που με χαρακτηρίζει με έχει κάνει να «χύσω» απότομα την καρδάρα…

Από ποια ηλικία ήθελες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Η αλήθεια είναι πως σε αντίθεση με πολλούς που ασχολούνται με το εν λόγω άθλημα εγώ δεν… γεννήθηκα με μια μπάλα στα πόδια, ωστόσο ήταν να μην γίνει η αρχή! Αυτή έγινε γύρω στα οκτώ και μετά «κόλλησα»! Το ποδόσφαιρο έχει κάτι το εθιστικό και αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όσοι βρίσκονται στον χώρο.

«Έγινα τερματοφύλακας για να μην τρέχω»… πως σχολιάζεις την (παλιότερη) δήλωση του Ορέστη Καρνέζη και ποιος ήταν ο λόγος που έγινες τερματοφύλακας;

Παραδέχομαι πως η συγκεκριμένη θέση είναι, ίσως, λίγο πιο ξεκούραστη από τις υπόλοιπες αν και σωματική κούραση δεν σημαίνει μόνο τρέξιμο. Η θέση του τερματοφύλακα διέπεται περισσότερο από την ψυχική κούραση και οφείλεται κυρίως στην «μοναξιά» αλλά και στο αίσθημα ευθύνης που όσοι φορούν το «1» στην πλάτη το διαθέτουν σίγουρα σε πιο ανεπτυγμένο βαθμό. Όσο για το λόγο που έγινα τερματοφύλακας, μάλλον την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνεις στους προπονητές μου! Κάτι θα είδαν…(γέλια)

Πως αισθάνεται ένας τερματοφύλακας όταν μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση με σπουδαίες αποκρούσεις δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του και πως όταν από δικό του λάθος χαθεί ένα ματς;

Αμφότερες οι περιπτώσεις χρειάζονται ειδική διαχείριση γιατί δεν απέχει και πολύ να «χάσεις» τη μπάλα! Είναι μοναδικό το συναίσθημα να βοηθάς την ομάδα σου να πάρει τη νίκη αλλά ακόμα πιο οδυνηρό να ξέρεις ότι την έχασε εξαιτίας σου! Πιο εύκολα μπορώ να διαχειριστώ το πρώτο παρά το δεύτερο!

Ποιος προπονητής θεωρείς ότι σε βοήθησε να βελτιωθείς ως τερματοφύλακας;

Είναι τιμή μου που συνάντησα προπονητές που με βοήθησαν πρώτα να γίνω καλύτερος άνθρωπος και μετά καλύτερος τερματοφύλακας. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ προσωπικά στον Κώστα Σκαρτσιάρη, δίπλα στον οποίο ουσιαστικά μεγάλωσα αλλά και στον Μανώλη τον Ροκίδη, τον οποίο είχα προπονητή στην Κέρκυρα και του οφείλω πολλά παρά τον μόλις ένα χρόνο συνεργασίας μας!

Ποιος είναι ο τερματοφύλακας που θαυμάζεις;

Θες η ηλικία, θες η ομάδα που υποστηρίζω, το πρότυπο της θέσης για μένα ήταν και θα είναι πάντα ο Αντώνης Νικοπολίδης! Αν με ρωτάς για κορυφαίο θεωρώ πως οι Μπουφόν και Φαν ντε Σαρ, από αυτούς που πρόλαβα, ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, τους οποίους πάντως ο Νόιερ έχει όλα τα φόντα να φτάσει.

Για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας στην Ηλεία ποια είναι η γνώμη σου;

Υπάρχουν ομάδες και αγώνες στην Α1 κατηγορία που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τις εθνικές κατηγορίες. Το ηλειακό ποδόσφαιρο τελευταία έχει κάνει άλματα προόδου και βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, με την Α1 να αποτελεί καθρέφτη του!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι γράφεις άρθρα και ρεπορτάζ για ένα χώρο στον οποίο ανήκεις κι εσύ;

Ως εργαζόμενος στο χώρο δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διαχωρίσω την δουλειά από τη διασκέδαση. Προσπαθώ να λειτουργώ πάντα σαν αναγνώστης και όχι σαν δημοσιογράφος, θέλοντας να δώσω σε αυτόν που θα αγοράσει την εφημερίδα αυτό που θα ήθελα εγώ να διαβάσω! Αν κάποια στιγμή νοιώσω ότι επηρεάζομαι και χάνω την αντικειμενικότητα μου σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω ένα από τα δύο!

Σπουδάζεις Ιστορία, εργάζεσαι ως αθλητικογράφος και παίζεις ποδόσφαιρο… πως βλέπεις το μέλλον σου επαγγελματικά;

Αυτή τη στιγμή έχω την τύχη να έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και δεν σκοπεύω να το αφήσω σύντομα! Όσον αφορά την Ιστορία, λέω πως αν και δεν ήμουν ιδιαίτερα «ζεστός» στο ξεκίνημα, πλέον μου αρέσει όλο και περισσότερο η ιδέα του να ξέρω από πού ξεκίνησε ο κόσμος, που βρίσκεται και που θα καταλήξει!

Ηλεία και Πύργος… ένας νομός και μια πόλη που σου δημιουργούν…

…πολλά συναισθήματα και ακόμα περισσότερες αναμνήσεις… Είναι το μέρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και γαλουχήθηκα σαν προσωπικότητα! Σίγουρα στην Ηλεία και στον Πύργο δεν είναι όλα… αγγελικά πλασμένα αλλά παραμένει ένα πανέμορφος τόπος που γίνεται ακόμα ομορφότερος με την κατάλληλη παρέα!

Τι σου αρέσει να κάνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός θα σου πω το ποδόσφαιρο! Αν δεν παίζω, όλο και σε κάποιο γήπεδο θα είμαι να βλέπω γνωστούς και φίλους. Επίσης η παρέα μονοπωλεί πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου είτε για βόλτες, εξόδους ή ατελείωτες συζητήσεις! Και να ξέρεις ότι το… καλώς εννοούμενο κουτσομπολιό δεν είναι μόνο γυναικείο σπορ… (γέλια)