My name is Nenekou… Lydia Nenekou!

nenekou_1.jpg

Η Λυδία Νενέκου είναι φοιτήτρια στο 2ο έτος του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο ΤΕΙ Πύργου… Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι αυτή που σήμερα απαντά στις ερωτήσεις μας…

Από τον «All around»

 

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Αν και δυσκολεύομαι να μιλάω για τον εαυτό μου… θα προσπαθήσω να χαρακτηρίσω την Λυδία ως ένα άτομο κοινωνικό με κριτήρια ως προς τους ανθρώπους που βάζει δίπλα της. Πάντα υπάρχουν οι θετικές όψεις στην ζωή μου και προσπαθώ να παραμένω αρκετά αισιόδοξη για να “επιβιώσω” στον σημερινό κόσμο.

Σπουδάζεις Πληροφορική και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης… μετά το πτυχίο ποίες είναι οι φιλοδοξίες σου;

Αφού συμπληρώσω τις σπουδές μου στο τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα επιθυμούσα αρχικά να πραγματοποιήσω μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα της δημοσιογραφίας. Παράλληλα, θα ήθελα να συνδυάσω το πτυχίο μου Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μαζί με την ειδικότητά μου στην Θαλασσοθεραπεία SPA, μέσω της δημιουργίας ενός site που να σχετίζεται με την ομορφιά και την ευεξία, εξασκώντας έτσι και τα δύο μου πτυχία.

Πώς σου φαίνεται ο Πύργος σε σύγκριση με την Αθήνα;

Σε αντίθεση με την Αθήνα που ως πρωτεύουσα έχει να δείξει πράγματα και να προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο, ο Πύργος είναι μια μικρή κοινωνία που αποτελείται από μικρό πληθυσμό, όπως είναι φυσικό και από περιορισμένες επιλογές ως προς την διασκέδαση. Παρόλο αυτά, βγάζει μια ζεστασιά και μια γαλήνη όπου με την κατάλληλη συντροφιά μπορείς να περάσεις όμορφα τα φοιτητικά σου χρόνια. Εδώ το χάος της “όμορφης” Αθήνας δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.

Τι πιστεύεις θα καθιστούσε πιο ελκυστική την πόλη του Πύργου ως προς την νεολαία και φυσικά απέναντι τους φοιτητές;

Κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου θα καθιστούσε πιο ελκυστική την πόλη του Πύργου θα ήταν η ενίσχυση του τρόπου διασκέδασης με διαφορετική από ότι τώρα νοοτροπία ώστε να έβρισκε μεγαλύτερη απήχηση στην διαφορετικότητα των φοιτητών. Επίσης, έκτος από τον τομέα της διασκέδασης, θα μπορούσαν να προσελκύσουν την νεολαία δημιουργώντας χώρους ενασχόλησης με διάφορες δραστηριότητες.

Ποια είναι η άποψή σου για το τμήμα σου και πως είναι τα πράγματα αυτή την περίοδο στο ΤΕΙ;

Θεωρώ το Τμήμα της Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε ένα ενδιαφέρον τμήμα και μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς σχετίζεται με την τεχνολογία που αποτελεί βασικό τομέα στην σύγχρονη ζωή. Ωστόσο, δεν του έχουν δώσει την κατάλληλη προσοχή. Την περίοδο αυτή τα πράγματα κυλούν ομαλά, βαδίζοντας προσεχώς προς την ολοκλήρωση του εξαμήνου, η οποία τελειώνει με την απαιτητική εξεταστική του Ιουνίου. Και φυσικά έχουμε και εκλογές μέσα στην εβδομάδα…

Τι σου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθείς με την Θαλασσοθεραπεία SPA;

Πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Πύργου, είχα επιλέξει να ασχοληθώ με τον κλάδο των Τουριστικών Επαγγελμάτων, με ειδικότητα την Θαλασσοθεραπεία SPA. Το ενδιαφέρον μου ως προς αυτή την επιλογή ήταν και είναι η φροντίδα και η ενασχόλησή μου γύρω από την ομορφιά και την ευεξία.

Πέρα από το πρακτικό κομμάτι έχεις ασχοληθεί ενεργά με την Θαλασσοθεαρπεία SPA;

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κρήτη, με ειδικότητα στην Θαλασσοθεραπεία SPA και νιώθω πολύ τυχερή γι` αυτό! Στην δουλειά μου, στην συνεργασία μου, στο περιβάλλον μου, στον τόπο που φιλοξενούμαι… όλα αυτά συνδυάζονται πολύ αρμονικά μεταξύ τους και αποτελούν θα έλεγα μία αλυσίδα.

Ποιο πιστεύεις είναι το απαραίτητο προσόν για μία θέση εργασίας, όπως η δική σου εκτός του να διαθέτεις πλήρη γνώση του αντικειμένου;

Η προθυμία, η χαρά του να κάνεις αυτό που σε γεμίζει, η προσφορά προς τους ανθρώπους αλλά παράλληλα η υπομονή και η αντοχή αποτελούν τις τέλειες προϋποθέσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η σχέση σου με το διαδίκτυο και τα social media;

 Έχω άμεση επαφή με τους χώρους κοινωνικής και πληροφοριακής δικτύωσης, λόγω και της σχολής μου αλλά και της ανάγκης και επιθυμίας μου.

Πως ξοδεύεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

Μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με την παρέα μου, πηγαίνοντας για ένα καφέ ή ένα ποτό, συζητώντας αρκετές φορές για θέματα που μας απασχολούν, σοβαρά και μη! Επίσης, αρκετές είναι οι φορές που προσπαθώ να βρίσκω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εκδρομές…

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Οι άνθρωποι που επιλέγω να είναι δίπλα μου είναι αυτοί κατά κύριο λόγο που με κάνουν να χαμογελάω και να περνάω όμορφες στιγμές.