My Name Is

My name is Nikolas… Mikros Nikolas!

mikros_nikolas_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα 14 του ο Μικρός Νικόλας ανάρτησε το πρώτο του βίντεο στο Youtube… 3 χρόνια αργότερα έγινε διαδικτυακός ήρωας τραγουδώντας ραπ στα καινούργια του video που έκαναν εκατομμύρια views!

Έχοντας μπει στα 19, εδώ και μερικούς μήνες διαθέτει και την ιδιότητα του φοιτητή (σ.σ. στο Μεσολόγγι), κι αυτό ήταν το γεγονός που μας έδωσε μια καλή αφορμή για να τον φιλοξενήσουμε σήμερα στη στήλη προκειμένου να μάθουμε τα νέα του…

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

Εδώ και μερικούς μήνες είσαι φοιτητής… πόσο έχει μεγαλώσει ο Μικρός Νικόλας;

Αρκετά μπορώ να πω! Το να ζεις μόνος σου, ανεξάρτητος από την οικογένειά σου και όλους τους υπόλοιπους σε αλλάζει ως άτομο! Σκέφτεσαι εντελώς διαφορετικά, μπορώ να πω ότι ωριμάζεις κιόλας! Είναι σίγουρα μια νέα αρχή για μένα και μια εμπειρία ζωής όλο αυτό!

Πως είναι η ζωή στο Μεσολόγγι;

Το Μεσολόγγι γενικά δεν μπορώ να πω ότι είναι μεγάλη πόλη! Σαν την Ζαχάρω είναι απλά έχει περισσότερο κόσμο! Παίζει ρόλο και το ΤΕΙ βέβαια! Εντωμεταξύ όλες οι καφετέριες και τα μαγαζιά είναι μαζεμένες στο κέντρο και είναι πολύ ωραία! Περνάω πολύ καλά, δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να προσαρμοστώ και πιστεύω ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες στιγμές!

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων ήταν η πρώτη σου επιλογή;

Στις πανελλήνιες είχα δηλώσει ότι θέλω να περάσω πληροφοριακά συστήματα στην Πάτρα, αλλά τελικά, πέρασα στο ΤΕΙ διοίκησης και οικονομίας στο Μεσολόγγι, στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων!

Το γεγονός ότι είσαι ένα γνωστό πρόσωπο στο διαδίκτυο αποτέλεσε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στην έως τώρα φοιτητική σου ζωή;

Και βέβαια ήταν πλεονέκτημα! Ήταν πιο εύκολο να κάνω γνωριμίες και γενικά ήταν ένας από τους λόγους που με βοήθησε να κάνω καινούργιους φίλους!

Με το διάβασμα πως τα πας;

Το διάβασμα καλά πάει! Δεν ήταν τόσο τραγικά όσο μου τα παρουσίαζαν οι τριγύρω μου! Απλά θέλει να δώσεις την κατάλληλη προσοχή! Προς το παρόν ξέρω μόνο ότι έχω περάσει το εργαστήριό μου και άλλα δύο μαθήματα!

Αν γύριζες πίσω το χρόνο τι θα ήθελες ν` αλλάξεις;

Ένα μόνο θα άλλαζα! Θα αφαιρούσα το «επεισόδιο» με τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή μου, στην Ηλεία γενικότερα! Όλα τα άλλα θα τα άφηνα ως έχουν!

Αν σου δινόταν η δυνατότητα τι θα έκανες για το χωριό σου, τα Ροδινά Ζαχάρως;

Επειδή κάηκε το χωριό μου που είχε το πιο πυκνό δάσος της περιοχής, θα έκανα δενδροφύτευση έτσι ώστε να επανέλθει το δάσος στην αρχική του μορφή! Μετά θα έφτιαχνα τους δρόμους γιατί είναι άθλιοι, ειδικά τώρα με τις βροχές! Και, τέλος, επειδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο χωριό μου, θα έφτιαχνα μια παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, γιατί είμαστε από τα λίγα χωριά του νομού Ηλείας που έχει νεολαία!

Πέρα από το ραπ, τι μουσικές ακούς και προτιμάς;

Επειδή τραγουδάω ραπ, δεν σημαίνει ότι ακούω τραγούδια μόνο αυτού του είδους! Απ’ όλα ακούω! Και λαϊκά και ραπ και κλαρίνα… δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επιλογή!

Σε πόσες και ποιες πόλεις έχεις εμφανιστεί Live;

Συνολικά έχω εμφανιστεί σε 7 πόλεις! Στην Ζαχάρω πολλές φορές, στα Κρέστενα, στην Πάτρα, στην Αθήνα μαζί με τα «Σκυλιά», το συγκρότημα που με βοήθησε να φτάσω ως εδώ, στον Βόλο, στην Νάξο στο Kahlua, το beach bar του Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο Μεσολόγγι, στο καφέ-μπαρ «Ανάκαρα», στο οποίο συχνάζω συνήθως!

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, συναντήθηκες και με τον Λευτέρη Πανταζή… τι έχεις να θυμάσαι;

Ο Λευτέρης Πανταζής είναι ένας από τους πιο απλούς και πιο συμπαθητικούς καλλιτέχνες που έχω συναντήσει! Πολύ αστείος άνθρωπος, πολύ ευαίσθητος αλλά πάνω απ’ όλα καλός άνθρωπος! Έδειξε να του αρέσει το χωριό μου και, όπως είπε, θα ήταν μεγάλη του τιμή να κάνει μια συναυλία στην Περαβρύση, το χώρο εκδηλώσεων του συλλόγου μας στο χωριό!


Μουσικά που βρίσκεσαι; Ετοιμάζεις νέες δουλειές;

Δεν έχω ετοιμάσει νέα τραγούδια ακόμα αλλά συνεργάζομαι με μια εταιρεία, την FMU (Future Media Underground), με την οποία έχω σκοπό να κάνω μεγάλα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι αλλά και κατά την διάρκεια του! Αλλά προς το παρόν, ετοιμάζουμε κάποιες εμφανίσεις στην Βόρεια Ελλάδα τις οποίες θα δημοσιεύσω στα προφίλ μου στο Facebook!


Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου;

Όσο και να θέλω να φανταστώ το μέλλον μου, έτσι όπως μας έχει καταντήσει η κρίση, τίποτα δεν είναι σίγουρο πλέον! Έχω βέβαια όνειρα και στόχους, όπως και κάθε νέος της ηλικίας μου, τα οποία θα προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα! Γι’ αυτό, όλοι είναι καλό να έχουμε όνειρα, να τα ακολουθούμε και κάτι θα γίνει…!!!

Όλη η επικαιρότητα