Lifestyle

My name is Palaiologos… Antonis Palaiologos!

palaiologos_2.jpg

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Γεννημένος πριν 30 περίπου χρόνια στην Μυρσίνη ο Αντώνης Παλαιολόγος εντυπωσιάστηκε από μικρή ηλικία με την μουσική με αποτέλεσμα… να υπάρχει μονίμως στα αυτιά του!

Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το djing κάνοντας τα πρώτα του βήματα την περίοδο που ήταν φοιτητής στην Πάτρα (TEI Μηχανολογίας), αρχικά παίζοντας μουσική σε διάφορα πάρτι για να φτάσει σήμερα να εργάζεται επαγγελματικά. Τα μουσικά set του (είτε ως resident είτε ως guest dj) έχουν ακουστεί σε πολλά μαγαζιά της Ηλείας αλλά και σε πόλεις όπως η Πάτρα και το Μεσολόγγι. Το βιογραφικό του «στολίζει» και μια εμφάνιση στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ενώ αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται και για την δεύτερη εμφάνιση του εκεί, το ερχόμενο Σάββατο, 1η Ιουνίου!  Από το 1997 παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του Μυρσιναϊκού! Ας δούμε όμως τι απαντά ο ίδιος στις ερωτήσεις μας…

 

 

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;

Αφού πρέπει να πω για κάποια γνωρίσματα που διαθέτω θα έλεγα  την εχεμύθεια και την αίσθηση του χιούμορ! 

Πού μπορεί να σ` ακούσει κάνεις αυτό το διάστημα επί ηλειακού εδάφους;

Στο Cafe Pallas στα Λεχαινά, κάποια βράδια στο «Ηλιοτρόπιο» στην  παραλία της Μυρσίνης ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο «Thalassa» στον Άγιο Ανδρέα αλλά και στην Κουρούτα.

Ποια ακούσματα σε επηρέασαν σε μικρότερη ηλικία ωθώντας σε ν` ασχοληθείς με την μουσική και το djing;

Η δεκαετία των 90’s όπου «μεγάλωσα» μουσικά πιστεύω πως είχε πάρα πολλά ακούσματα από τον χώρο της ηλεκτρονικής house-trance-techno μουσικής και κάπου εκεί συνδυάστηκαν όλα μαζί.

Ποιες είναι οι μουσικές που σου αρέσουν περισσότερο και ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου dj;

Όπως είπα και πιο πάνω μ` αρέσει η house μουσική, έχω «μεγαλώσει» ακούγοντας τον G-PAL και Cleopatra… δεν τους αλλάζω!

Αυτά που ακούς στο σπίτι σου είναι συνήθως κι αυτά που παίζεις σε ένα μαγαζί;

Όχι… αυτά που ακούω συνήθως σπίτι δεν λες ότι αποτελούν προτίμηση του κόσμου. Προφανώς στα μαγαζιά παίζεις αυτό που πουλάει… 

Όταν παίζεις σε ένα club αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να παίξεις κάτι για να χορέψει ο κόσμος και να γουστάρει ή να παίξεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει κι εσένα;

Όταν παίζεις μουσικές στο οποιοδήποτε μαγαζί, που σε έχει επιλέξει για αυτή τη δουλειά, το παν είναι να κάνεις τον κόσμο να χορέψει, να διασκεδάσει, να το ευχαριστηθεί… οπότε δουλεύεις για τον κόσμο και το μαγαζί φυσικά… τα ‘θέλω’ του εαυτού σου τα αφήνεις εκείνη την ώρα στην άκρη!

Βλέποντας την αντίδραση του κόσμου όταν παίζεις, τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που τους ξεσηκώνει στο dancefloor;

Είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς να «περάσεις» στον κόσμο που διασκεδάζει τα τραγούδια που επιλέγεις εκείνη την στιγμή και φυσικά η «εμπορικότητα» τους, το πόσο «πουλάνε».

 

Το πιο περίεργο περιστατικό που σου συνέβη σε μαγαζί που έπαιζες μουσική;

(γέλια)… είσαι σίγουρος πως θες να ακούσεις;

Η σχέση σου με τη μουσική έχει να κάνει μόνο με το djing ή έχεις δημιουργήσει και δικά σου πράγματα;

Αυτή τη στιγμή μόνο με το djing… ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να επιχειρήσω και το κάτι παραπάνω. 

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία σου;

Όπως ένας ποδοσφαιριστής, κάθε μεταγραφή που κάνει σε μια ομάδα, θεωρείται επιτυχία γι` αυτόν, έτσι και για έναν dj όταν παίζει από μαγαζί σε μαγαζί είναι μια τεράστια επιτυχία και γι` αυτόν, έτσι νιώθει! Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω κάτι πιο συγκεκριμένο -και γι` αυτό πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω τον Τάσο Παπαδόπουλο που μου έδωσε αυτήν την δυνατότητα και με εμπιστεύτηκε- σαφώς αυτό είναι το να με καλέσουν δυο φορές στην Ολλανδία να παίξω για τους Έλληνες που ζουν εκεί! Είναι κάτι το εκπληκτικό…

Και το ποδόσφαιρο; Ποια είναι η σχέση που το συνδέει με τη μουσική;

Και τα δυο πιστεύω, από την στιγμή που τα επιλέγεις, μπορούν να σε κάνουν να ξεχαστείς από το οτιδήποτε και να αφοσιωθείς μόνο σε αυτά με την προσοχή που τους αρμόζει.

 

Όλη η επικαιρότητα