Lifestyle My Name Is

Μy name is Papadopoulos… Giorgos Papadopoulos!

papadopoulos_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του Πύργου μιας και ο εργασιακός του χώρος αποτελεί για πολύ κόσμο έναν από τα πιο χαρακτηριστικά «περάσματα» -all day & night- της πόλης…

Ας διαβάσουμε περισσότερα για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, (συν)ιδιοκτήτη του fast food/creperie «Pits Fitili» στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Ηλείας, που απαντά σήμερα στις ερωτήσεις μας…  

 Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

 Εκτός επαγγέλματος τι τύπος είσαι;

 Είμαι ότι ακριβώς δείχνω και στο χώρο εργασίας μου… ένας άνθρωπος που του αρέσει η επαφή με τον κόσμο, οι πλάκες, η καλή παρέα, με πολύ υπομονή!

 

Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το τομέα της εστίασης;

Μα είναι ο χώρος που κινούμαι από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω… θα έλεγα ότι ήμουν ιδιαίτερα εξοικειωμένος και θαρρώ, καλός γνώστης του αντικείμενου, και όταν βρήκα το κατάλληλο χώρο και έπεισα και τον συνεργάτη μου (αδελφός μου), δεν έχασα χρόνο και ξεκίνησα αμέσως!

 

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Pits Fitili;

Θεωρώ, ότι δεν υπάρχουν μυστικά… είναι κάποια πράγματα που λίγο-πολύ είναι γνωστά σε όλους τους επιχειρηματίες και όλους τους χώρους! Επειδή το μαγαζί το έχω μαζί με τον αδελφό μου και μέσα είναι και ο τρίτος αδελφός μας, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοκατανόηση, που υπάρχει μεταξύ μας μεταφέρεται αυτόματα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους καθώς και στους πελάτες μας! Σε αυτό ίσως βοηθά και το γεγονός ότι όποιος έρχεται να εργαστεί στο «Pits Fitili» είναι από το κοντινό, φιλικό μας περιβάλλον και ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να έχουμε πόστο… δηλαδή να είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και όχι αφεντικά ή απλά εργοδότες! Σε όλα τα παραπάνω μπορώ να προσθέσω επίσης το καλό κλίμα, τις καλές τιμές και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε εδώ και εφτά χρόνια!

 

Τι προσέχεις περισσότερο όταν δουλεύεις;

Να είναι ο χώρος καθαρός και να φεύγει ο κόσμος ικανοποιημένος και από την ποιότητα των προϊόντων μας και από τη συμπεριφορά μας!

Ποια είναι η παραγγελία που άκουσες και δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τα γέλια σου;

Ήρθε κάποια στιγμή ένα παλικάρι… η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολη ώρα και προφανώς ήταν και ελαφρώς πιωμένο… και μου ζήτησε κρέπα με λευκή σοκολάτα, κοτόπουλο τριμμένο και μπόλικο αλατοπίπερο! Ευτυχώς είχε κόσμο και το «γύρισα» στη πλακά με ένα φίλο μου για να μην καταλάβει ότι γέλασα με την παραγγελία του!


Ο κόσμος τρώει λιγότερο λόγω κρίσης;

Επειδή μιλάω και έχω επαφή με πολύ κόσμο, θεωρώ ότι η κρίση έχει επηρεάσει άμεσα άλλους κλάδους της εστίασης, όπως π.χ. τα ακριβά εστιατόρια, το ποτό, τα fast food αλλά και τα σουβλατζίδικα.  Επειδή μιλάμε για φτηνό φαγητό, αν προσέξεις τις τιμές και την ποιότητα που προσφέρεις, ίσως να ακουστεί παράλογο, αλλά δεν τα αγγίζει τόσο πολύ, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και καθόλου!

 

Υπάρχουν υλικά που επιλέγει κυρίως ο ανδρικός πληθυσμός και κάποια άλλα που επιλέγουν οι γυναίκες;

Πιο παλιά οι άντρες έτρωγαν λίγο έως πολύ πιο… απρόσεχτα σε σχέση με τις γυναίκες. Τώρα που το γυμναστήριο και η άθληση έχουν γίνει σχεδόν απαραίτητα σε όλους, προσέχουν το ίδιο και οι δυο! Φυσικά, κι ευτυχώς, δεν έχει εκλείψει και ο χώρος στον οποίο ανήκω κι εγώ προσωπικά και δεν είναι άλλος από αυτόν των πολυφαγάδων! (γέλια)

 

Εσύ με ποια φιλοσοφία αντιμετωπίζεις τη ζωή στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;

Αυτή τη περίοδο, επειδή είναι πολύ παρανοϊκή, ακούς κάθε ημέρα τόσα άσχημα, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με τρέλα… την καλώς εννοούμενη τρέλα! Όσο μπορούμε και μας επιτρέπει η δουλειά κάνουμε τις βόλτες μας με καλή παρέα και πολύ γέλιο… Και σε ακόμα πιο προσωπικό επίπεδο βλέπω την ελπίδα και εξακολουθώ να έχω όνειρα κοιτάζοντας στα μάτια του γιού μου! Τα παιδιά μας δίνουν δύναμη και πίστη  για να ξεπερνάμε τα δύσκολα! Άλλωστε δεν ξεχνώ ότι οι γονείς μας έζησαν πιο δύσκολα χρόνια και εμείς ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι! Σήμερα αν το παιδί δεν έχει iPhone και ίντερνετ είναι δυστυχισμένο! Εμείς με μια μπάλα ποδοσφαίρου ήμασταν ευτυχισμένοι και μαζί μας και είκοσι ακόμα παιδιά που παίζαμε παρέα!

 

 

Ο Πύργος είναι μια πόλη που…

… τα έχει όλα… αν μάλιστα ήμασταν και πιο προσεκτικοί στις επιλογές των προσώπων, που κρατάνε την τύχη της πόλης στα χέρια τους, θα είχε ακόμα περισσότερα!

 

Τον φετινό Πανηλειακό πως τον βλέπεις;

Ο φετινός ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, φτιάχτηκε τελευταία στιγμή, περνώντας από χίλια κύματα! Μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν ξέραμε αν θα παίξουμε και σε ποια κατηγορία. Ευτυχώς βρέθηκε, σαν από μηχανής θεός, ο κος Γκαγκάτσης με τους συνεργάτες του και έβαλαν πολλά πράγματα σε μια σειρά! Στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία, αλλά σαν οπαδός, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κρατώ άσβηστη τη φλόγα του ονείρου… Η ομάδα θέλει στήριξη από όλους και υπομονή! Έφτιαξαν πολλά πράγματα αλλά δε γίναμε Μπαρτσελόνα… ακόμα!… (γέλια)

 

Ποιο όνειρο σου θέλεις να γίνει πραγματικότητα;

Προτιμώ τα όνειρα μου να είναι μικρά και να τα ανανεώνω βήμα-βήμα! Αυτό που ονειρεύομαι τώρα, είναι να μεγαλώσω την οικογένεια μου, άμεσα, και να κάνω το παν για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι!

Όλη η επικαιρότητα