My Name Is

My name is Spiliopoulos… Xristos Spiliopoulos!

sphliopoulos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα 37 του χρόνια ο Χρήστος Σπηλιόπουλος, απόφοιτος του ΙΕΚ Φυτικής Παραγωγής Ναυπλίου, είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας του «Vanilla Gelato» (στην Ολυμπία) και της επιχείρησης εμπορίας γλυκού παγωτού και επαγγελματικού εξοπλισμού «Sweet Bank»

Ο σημερινός καλεσμένος της στήλης απαντά στις ερωτήσεις μας για τον χώρο της επαγγελματικής του ενασχόλησης καθώς και την ιδέα που έχει για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες… 

 

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Πότε ξεκίνησες ν` ασχολείσαι με τον χώρο του γλυκού και του παγωτού;

Το 1997 ξεκινήσαμε την «Sweet Bank» και 13 χρόνια αργότερα ιδρύσαμε την «Vanilla Gelato» για την οποία είμαστε περήφανοι για το φρέσκο παγωτό που παράγει.

Πως πήρες την απόφαση να φτιάξεις στην Ολυμπία ένα κατάστημα που –κατά βάση- στηρίζεται στην πώληση του φρέσκου παγωτού; Πόσο ευχαριστημένος είσαι;

Μπορώ να πω ότι το «Vanilla Gelato» ήταν η φυσική εξέλιξη του «Sweet Bank» και η μετουσίωση της αγάπης μας και το μεράκι μας για το φρέσκο παγωτό! Νιώθω ιδιαίτερη ευχαρίστηση για την  επιλογή μου… έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα!

Ποια πιστεύεις ότι είναι η «σχέση» του Έλληνα με το παγωτό;

Τα τελευταία χρόνια δείχνει να καλυτερεύει αυτή η «σχέση»… μιλάμε πάντα για gelato και όχι παγωτό. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα αυτά τα δυο…

Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Το gelato φτιάχνεται με φρέσκο γάλα, είναι πολύ πιο αγνό από το παγωτό ή ice cream που είναι ένα μίγμα στο οποίο μπαίνει χρώμα, γεύση και άρωμα! Το gelato διαθέτει εντελώς ξεχωριστή γεύση αφού καταψύχεται σε διαφορετική θερμοκρασία… θα έλεγα ότι το gelato είναι πιο «ζωντανό»! Και είναι πάντα πιο φρέσκο αφού ένα gelato καταναλώνεται τις πρώτες ημέρες παραγωγής του ενώ ένα παγωτό μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι και δυο χρόνια. Θερμοκρασιακά, το gelato σερβίρεται στους -13C όπου οι γευστικοί μας κάλυκες μπορούν να το αναγνωρίσουν καλύτερα ενώ το παγωτό προσφέρεται σε θερμοκρασίες από -18 έως -25C  όπου η γεύση είναι δύσκολο να αναγνωριστεί. Το gelato με την ποικιλία γεύσεων που διαθέτει έχει την δυνατότητα κάλυψης κάθε γούστου βελτιώνοντας παράλληλα την θρεπτική αξία έναντι των παλαιότερων τεχνικών.  

Gelato ή παγωτό στη χώρα μας παραμένει ένα εποχικό προϊόν…

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ναι! Αν και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας παραμένει ακόμα πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. «Πρωταθλητές» στην κατανάλωση είναι οι Σκανδιναβοί!  

Εκτός του φρέσκου παγωτού υπάρχουν κάποια άλλα προϊόντα του «Vanilla Gelato» που ξεχωρίζουν;

Μεγάλη πέραση με τεράστια επιτυχία έχει η παραδοσιακή δίπλα… ένα προϊόν για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποιούμε αγνά υλικά μόνο από την Ηλεία. Το προμηθεύουμε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία σε όλη την Ελλάδα!

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον;

Τα σχέδια είναι σίγουρα πάρα πολλά όπως και οι ιδέες που έχουμε για την βελτίωση αλλά και την δημιουργία νέων προϊόντων. Ιδιαίτερο βάρος όμως ρίχνουμε το τελευταίο διάστημα στο πως θα φτιάξουμε ένα παγωτό «ξυλάκι» που θα είναι ύψους 3 μέτρων και βάρους 580 κιλών!!! Αν όλα πάνε καλά θα το κάνουμε πραγματικότητα τον Μάιο του 2015!

Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Όχι… θα συμβεί για πρώτη φορά και θα μιλάμε για το μεγαλύτερο παγωτό που έχει κατασκευαστεί ποτέ κάτι που θα έχει ως συνέπεια να γραφτεί και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! 

Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος που τον αφιερώνεις;

Συνήθως σε ταξίδια… ταξιδεύω αρκετά και για να ενημερώνομαι επαγγελματικά αλλά και για να βλέπω τον Ολυμπιακό!

Όλη η επικαιρότητα