Ελλάδα

«Μύλος» με την κακοκαιρία στην Ανατολική Αττική

Ακούστε το άρθρο

Με νέο δελτίου Τύπου η Περιφέρεια Αττικής απαντάει στα δημοσιεύματα περί «σύγχυσης» στην ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), σχετικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «δήθεν σύγχυση» στην ενημέρωση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ τονίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης «η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος)».

«Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα», υπογραμμίζεται.

«Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών», σημειώνεται.

«Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα στα οποία γινόταν αναφορά για ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένονταν να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο).

«Ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΓΠΠ.

Προηγουμένως, η Περιφέρεια Αττικής είχε γράψει στο Twitter ότι αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική.

Όλη η επικαιρότητα