Ελλάδα

«Μύλος» με τις ευθύνες για τη μόλυνση στο Σαρωνικό

Ακούστε το άρθρο
Αμφιβολίες για το κατά πόσο η ρύπανση στο Σαρωνικό κόλπο και τις ακτές της Αττικής οφείλεται στη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» εξέφρασε η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου, υποστηρίζοντας πως οι πετρελαιοκηλίδες εμφανίστηκαν ξαφνικά στο Παλαιό Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ το δεξαμενόπλοιο είχε στεγανοποιηθεί πλήρως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά τη βύθισή του.

«Το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”;» διερωτάται η εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι μία ημέρα πριν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιού της, άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας που είχε ναυτικό ατύχημα στο Αιγαίο και είχε οδηγηθεί στη δεξαμενή του Περάματος, κατά την ανέλκυσή του χύθηκαν πετρέλαια στη θάλασσα.

«Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλάσσιου ατυχήματος άλλου πλοίου. Εμείς διεξάγουμε τη δική μας έρευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο αντί να βιάζονταν να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως “βορά” στα αδηφάγα στόματα» συμπληρώνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Πάντως μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Αταλάντης, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να ληφθούν δείγματα από τα καύσιμα και του δεξαμενόπλοιου, αλλά και του άλλου πλοίου που βρίσκονταν προς δεξαμενισμό στο Πέραμα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά και να αποσαφηνίσουν την

υπόθεση.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα